Мадрид, Копенхаген и още три дестинации в Европа, от които да посрещнеш Нова година

“Ако Нова година беше град” – това е селекция с най-добрите точки от Европа, които знаят как да посрещнат следващите 366 дни

0 коментара Сподели:
Пет дестинации в Европа, от които да посрещнеш Нова година

Избери да посрещнеш Нова година от специално място.

Дали това ще е уюта на дома или страхотно парти, сложи своя пин, там където ще се чувстваш щастлив, започвайки 2024 г.

И понеже няма точна формула как да намериш най-правилната локация – вземай самолетни билети и си подари специално посрещане на следващите 366 дни.

Ние те улеснихме, като подредихме няколко градове, които ще допринесат за твоето празнично настроение. Дестинациите ще ти осигурят както фойерверки, така и нетрадиционни преживявания – ето кои са нашите топ 5 най-добри места за епични първи моменти от новата година.

Единбург, Шотландия

Почти във всеки град звучи Auld Lang Syne и пак не може да се достигне специалното усещане, което носи Шотландия в новогодишната нощ.

Има няколко начина да се насладиш на празничната атмосфера, като най-препоръчван е легендарният Hogmanay – едно от най-добрите новогодишни събития в света. Първокласна музика, зашеметяващи фойерверки и вековни церемониални традиции – всичко това се случва в шотландската столица, като празненствата не са за една нощ, а продължават общо три дни. Привличайки десетки хиляди от цял свят, фестивалът включва танци, питиета, концерти на живо и разнообразни активности по улиците на града.

Мадрид, Испания

Ако испанската култура ти е на сърце, вземай билети за Мадрид.

Там честването на Нова година се случва на площада „Пуерта дел Сол“, като мястото се пълни още от следобедните часове на последния ден от годината. Местните не са обикновени парти хора – вечерта им преминава под звездите с диджей сетове и танци с непознати. Ако искаш да се потопиш напълно в изживяването на испанската Нова година, включи в плановете си тяхната традиция да натъпкват 12 гроздови зърна в устата си в полунощ – едно по едно, докато бие камбаната на площада. Изяж всички и ще те очакват щастливи, изпълнени с късмет и радост 12 месеца. Между другото, можеш да повториш това изживява след точно един час, когато камбаната отново ще бие, за да посрещне Новата година на Канарските острови.

Копенхаген, Дания

Този магичен град е едно от най-хубавите места на планетата и ако имаш билети точно за тази дестинация – признаваме си, завиждаме ти.

Мястото е страхотно – откъм забележителности и хора, а Нова година там е истински специална. Те имат традиция да приветстват 00:00 часа на 1 януари, като „скочат“ в нея. Това действие се случва буквално – от маса, стол, диван или каквато и да е друга мебел около тях. Така че, ако си в заведение, не се стряскай – това е по-приемливият им обичай. Другият е да изпратят лошите моменти от годината и да излеят гнева си чупейки. След полунощ не се учудвай при вида на чинии и съдове, разпилени на части по улиците и пред вратите на сградите, защото датчаните смятат, че „колкото повече съдове счупят, толкова повече късмет ще имат през следващата година“.

Неапол, Италия

Да посрещнеш първите минути на 2024 г. от улиците на Италия – как ти звучи?

Който и град да избереш там, няма да сгрешиш, защото хората са цветни, времето е топло, а празника съчетаваш с екскурзия сред красотите на историята. Все пак сме включили в селекцията ни едно място, което може да ти даде фестивалност през хаоса, емоциите и танците. Неапол ти дава безкрайна нощна разходка с музика, грандиозно шоу с фойерверки, което ти препоръчваме да наблюдаваш от висок хълм или последен етаж на сграда, и емблематична традиция, подобна на датската. Местните изхвърлят домакински пособия директно през прозореца си в навечерието на Нова година. Не се учудвай, ако видиш летящи тенджери, тигани или възглавници, а се пази от радостта на италианци, за да не те удари… буквално.

COSMOTEQUE New Year

COSMOTEQUE New Year след 3, 2, 1…

Не забравяй, че София винаги ще те приеме с широки обятия, затова не се колебай и изтанцувай тази Нова година в нашата космическа дискотека на ул. „Индустриална“ 7.

На 31 декември „Чистилището“ ще придобие нов облик, за да посрещне теб и компанията за едно извънземно преживяване. На място те очакват 8 тематично преобразени пространства, визуализации, декорации, мултимедия, визуални ефекти, пърформъри, акробати и какво ли още не. От земята ще те отлепи ритъмът на 17+ артисти на 5 DJ сцени, Open Air сцена, а за да бъде галактическият кеф пълен – ще имаш достъп до аркадни игри, огледални пространства, кътове за снимки, chill зони и други неземно готини активности.

Двигатели работят, колани – закопчани: COSMOTEQUE New Year след 3, 2, 1…

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *