10 различни коледни филма за сънливи следобеди и сладки вечери

Даваме ти дълъг списък с коледни филми, които намираме за скъпи, лични и специални

0 коментара Сподели:
10 различни коледни филма за сънливи следобеди и сладки вечери

Признай, че имаш поне един любим коледен филм,

към който се връщаш всеки декември – този, който те стопля, размеква или замечтава, този, който споделяш с някой близък.

Е, ние имаме цели 10 такива и не – битката официално не е „Сам вкъщи“ срещу „Гринч“.

На твоя екран излизат нашите предложения за коледни филми, с които си заслужава да прекараш празничните дни. Приготви меко одеяло, топъл шоколад и запали свещите – най-прекрасното време от годината е тук.

Elf (2003)

Образът на порасналото дете Уил Ферел остава любим за нас.

Не се сещаме за актьор, който може да допълни по-добре тази комедия за гигантски елф, който търси баща си в Ню Йорк. Това е смешна, но също умело поддържаща празничното настроение продукция. Без повтарящи се истории, без сладникави моменти – гледаш един модерен и весел коледен филм.

Edward Scissorhands (1990)

Фантастичен, готик и романтичен.

Историята на Тим Бъртън не би била толкова трогателна без героя с тъжни очи на Деп или контекста на Коледа – време на приемане, благотворителност и Уинона Райдър, танцуваща около ледени скулптури.

Harry Potter

Не можем да пропуснем тази поредица, която ни убеждава, че именно Коледа е най-магичното време от годината.

Всяка част на „Хари Потър“ включва сцени от декемврийския период в Хогуортс, които са освен важни за филма, но ѝ ценни като препратки към прекарването на празниците в семейна обстановка. Тази година сме избрали да ги гледаме отново, затова те съветваме да се оставиш на коледното чудо и празничното вълнение с нас. След това се приготви за игра на Wizard’s Chess!

The Snowman (1982)

Номиниран за „Оскар“, късометражният филм разказва за момче, чийто снежен човек магически се превръща в истински… но не завинаги. Добави песента Walking In The Air и имаш истинска коледна класика. Пожелаваме на всяко дете да я гледа.

Carol (2015)

Кейт Бланшет в коледен филм? Спокойно, този е далеч от традиционен, а със сюжет, изпълнен с изненадващи събития и обрати. Филмът се различава с внимателна, примамлива, приглушена цветова схема, опирайки се на зелено и сиво вместо на ярките цветове. Липсва помпозност или преливащи емоции и удря десетката със своите триумфални последни моменти.

A Christmas Story (1983)

Качваме се в машина на времето, за да се върнем до един от най-специалните коледни филми за всички времена.

Носталгичната комедия на Боб Кларк е странна, по начин, по който повечето семейства са. Това е от филмите, които можеш да гледаш многократно, без да ти досадят.

Bridget Jones’s Diary (2001)

Преди традиционните коледни пижами и дрехи не бяха на мода, затова не можем да виним и реакцията на нашата протагонистка Бриджит Джоунс (Рене Зелуегър), която вижда Марк Дарси (Колин Фърт), облечен в пуловер с дизайн на северен елен. Именно тази дреха обаче поставя началото на една романтична комеди-драма за запознанствата през XXI век.

You’ve Got Mail (1998)

Римейкът на Нора Ефрон на The Shop Around the Corner е меланхоличен филм с точната доза коледно настроение. След като му отделиш време, ще ти се прииска да приготвиш джинджифилови сладки и да покараш кънки на лед. Мег Райън и Том Ханкс си партнират чудесно и успяват да превърнат сценария от cheesy в класически.

While You Were Sleeping (1995)

С този филм Disney представя една сладка приказка за лека нощ.

В него виждаме Сандра Бълок като самотна служителка в метрото в Чикаго, която спасява мъжа на мечтите си от приближаващия влак само за да се влюби в лошия му брат. Смислен, сладък и празничен – това е типът продукции, в които Холивуд винаги е на ниво.

The Holiday (2006)

Ако си фен на Love Actually, то това предложение е в нейния дух – спокойна романтична комедия със страхотен актьорски състав.

В нея американка (Камерън Диас) и британка (Кейт Уинслет), току-що приключили връзки, решават да си разменят къщите за Коледа. Докато едната кара Джуд Лоу да чука на вратата на причудлива вила в Съри, другата открива Джак Блек да бръмчи пред портите на холивудското имение. Филмът е перфектен за следобедна почивка, като разчита на леки забавни мотиви и доста по-прецизно направени романтичните сцени.

10-те най-велики коледни филма на всички времена

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *