Защо Peach Fuzz стана цветът на Pantone за 2024 г.?

Той вече официално е тук – цветът, в който ще се къпем през следващите 12 месеца, а защо точно Peach Fuzz – разказваме сега

0 коментара Сподели:

Всяка година институтът за цветовете Pantone избира определен нюанс, който ще господства през следващите 12 месеца

в модата, графичния дизайн, архитектурата и къде ли още не. Обикновено през декември всички, влюбени в красивите решения на Pantone, очакваме избора с интерес, защото той никога не е случаен. Във времена на криза или изпитания институтът набляга на успокояващите цветове или тези, които вдъхват надежда. Понякога избират динамични и вдъхновяващи цветове, а понякога те приветстват на сцената класически и отдавна забравени нюанси. Само преди няколко дни беше обявен и фаворитът за 2024 г. – прасковен мъх (13-1023 Peach Fuzz). Това е нюанс, който компанията описва като нежен, кадифен, съвременен и подхранващ. Цветът е избран от специалисти, които пътуват по света, изследвайки модата, дизайна и други области, за да прогнозират какво предстои. Прасковеният мъх е нюансът, който институтът определя за 25-а поредна година.

Какво символизира

Експертите твърдят, че това е нюанс на нежна праскова, чийто всеобхватен дух обогатява сърцето, ума и тялото. Изтънчено чувствен, PANTONE 13-1023 Peach Fuzz е сърдечен прасковен нюанс, носещ усещане за доброта и нежност, предавайки послание за грижа и споделяне, общност и сътрудничество.

Топъл и уютен нюанс, подчертаващ нашето желание за заедност с другите или за наслада от момент на тишина и усещането за убежище.

Peach Fuzz представя свеж подход към нова мекота. Привлекателен прасковен нюанс, меко сгушен между розово и оранжево, той вдъхновява принадлежност, създавайки атмосфера на спокойствие. Чувствителен, но сладък и ефирен, PANTONE 13-1023 Peach Fuzz предизвиква нова модерност. Въпреки че е съсредоточен в човешкия опит за обогатяване и подхранване на ума, тялото и душата, той също е тихо изтънчен и съвременен прасковен цвят с дълбочина, чиято нежна лекота е въздействаща, внасяйки красота в дигиталния свят. Поетичен и романтичен, чист прасковен тон с винтидж атмосфера, цветът на 2024-та  отразява миналото, но е преработен със съвременни акценти, твърдят от института.

Защо точно Peach Fuzz?

От Pantone казват още, че във време на смут, нашата нужда от грижа, съпричастност и състрадание става все по-силна, както и нашите представи за по-мирно бъдеще. Те подчертават, че в свят, който често набляга на производителността и външните постижения, е изключително важно да осъзнаем важността на насърчаването на вътрешното си аз и да намерим моменти на почивка, творчество и човешка връзка сред суматохата на съвременния живот.

Докато навигираме в настоящето и изграждаме нов свят, ние преоценяваме кое е важно.

Преформулирайки как искаме да живеем, ние изразяваме себе си с по-голяма преднамереност и внимание. Променяйки нашите приоритети, за да ги приведем в съответствие с нашите вътрешни ценности, ние се фокусираме върху здравето и благосъстоянието – както психическо, така и физическо, и ценим това, което е специално – топлината и комфорта да прекарваме време с приятели и семейство или просто да отделяме време за себе си. Имайки предвид това, от института се обръщат към цвят, който може да се фокусира върху важността на общността и обединяването с другите. Цветът за 2024 г. изразява желанието да искаме да сме близо до тези, които обичаме, и да се насладим на радостта да бъдем себе си точно такива, каквито сме.  Peach Fuzz е определян като цвета, чиято топла и приветлива прегръдка предава послание на състрадание и съпричастност. Неговата уютна чувствителност сближава хората и предизвиква усещане за споделеност. Според института този нюанс и неговата нежна лекота и ефирно присъствие ни карат да погледнем с усмивка към бъдещето.

За още от същото – виж Кратък поглед към юлския Editors’ Choice: в цвета на годината

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *