Големият американски алпинист Конрад Анкер пристига в България

Осем филмови премиери и четирима гости от чужбина във второто за годината издание на фестивала за приключенско кино и активен начин на живот - “Дни на предизвикателствата”

0 коментара Сподели:
Големият американски алпинист Конрад Анкер пристига за “Дни на предизвикателствата”

18-тото издание на „Дни на предизвикателствата“, най-големият фестивал в София за приключенско кино, туризъм, екология, активен начин на живот, е почти тук!

Ние като фенове на екстремните преживявания, сме сигурни, че с присъствието на големият американски алпинист Конрад Анкер, събитието ще се превърне в хайлайт сред декемврийските ни отбивки. Самият Анкер има изкачвания и премиери в Хималаите, Каракорум, Антарктида, Йосемити и e истинска легенда както като алпинист, така и като визионер. Неговата популярност се простира в световен мащаб благодарение на социалните и благотворителни дейности, с които се ангажира – той е член на управителните съвети на Protect Our Winters, Memphis Rox и на Alex Lowe Charity Foundation.

Големият американски алпинист Конрад Анкер пристига за “Дни на предизвикателствата”

Гийом Бруст (отляво) и Герхард Чернер (отдясно)

Освен него на сцената ще видим още трима вълнуващи приключенци.

Първи излиза французинът Гийом Бруст, който познаваме като независим продуцент и оператор с над 20 години опит, над 200 проекта и множество награди, благодарение на уникалния му поглед към откривателството, приключенията и спортовете на открито, изкуството и музиката. После ще чуем Герхард Чернер, журналист, създаващ материалите си, пътувайки с велосипед до едни от най-красивите и труднодостъпни кътчета на планетата.

А Давид Шамбр, съ-автор на култовото издание за модерен алпинизъм “Златни пикели – Оскарите в алпинизма”, ще представи първото българско издание на книгата във Френския институт.

Фестивалът „Дни на предизвикателствата“ ще се случи между 5 и 7 декември в кино „Люмиер“, като звездният състав от чужбина ще бъде подкрепен от презентации, работилници, дискусии и 8 премиерни прожекции за катерене и биг уол, от екстремни ски, бързи води и дива природа до спелеология – всички до един, спиращи дори и най-екстремното сърце.

Виж повече за програмата, акцентите и билетите!

5 филма, които ти показват лицето на алпинизма

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч. 

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *