Разходка по стъпките на фитнес гурутата

Щастлив дух, щастливо тяло!

0 коментара Сподели:

Често си мисля, че някои хора съществуват само за да ни карат да се чувстваме зле в кожата си. Като онази бивша съученичка, която след гимназията стана пресаташе на голям политик (и не говоря само за постиженията му), или приятелката на братовчед ми, която си качва снимки в мрежата от екзотични екскурзии, на които никога няма да отида. В тази поредица от звездни личности с прекрасен личен и професионален живот се нареждат и фитнес гурутата.

Всички сме ги виждали в инстаграм пространството само по тесни клинове и впити потници. Това са яките батковци с оформени бицепси и с гърди, на които всяка жена с моите пропорции може да завиди.

Иска ти се да изскочи от снимката, за да ти покаже точно как се прави ето това тяло.

Лично аз съм фен на жените фитнес наставници, и то не от тайни лезбийски подбуди. Просто е готино да видиш онези сочни задни части като две средноголеми дини, които винаги си искала да имаш. За сравнение – моите са по-скоро като два безформени пъпеша. След дълги месеци, даже и години в преследване на фитнес мечтата и стриктно следване на съветите за здравословно хранене на любимите ми онлайн инструкторки задникът ми не смени формата си, а ръцете ми все така не успяват да пренесат торбите с покупките през 200-те метра от магазина до нас, реших, че проблемът е в мен. Може би не тренирам достатъчно или нещо не е наред в хранителния ми режим. После реших да постъпя като една истинска българка и да обвиня системата. В дълго изследване на живота на всички тези фитнес идоли, стигнах до няколко принципа, на които се основава успехът им. Това е моят кратък наръчник как да станеш спортен гуру и да постигнеш перфектната фигура.

ЗАПИШИ ВИСШО ПО МАТЕМАТИКА

Така винаги и с лекота ще пресмяташ калориите си, ще знаеш точно коя маруля е наклонила кантара в неправилната посока.

Другият вариант е да инвестираш в модерна технология, която да отброява тези неща вместо теб, но май ВИСШОТО ще ти излезе по-евтино.

ЗАБРАВИ ЗА ПЛОДОВЕТЕ
Те са враг номер 1 за твоето мечтано фитнес тяло. Пълни са с толкова много захар, че няма как да не ти се отрази на фигурата. Питаш се откъде ще си набавиш витамините? От хапчетата, разбира се, които се пият рано сутрин преди тренировка и може да ти заседнат в гърлото, но няма да ти се залепят на задника. В този ред на мисли открих, че в доматите се съдържа много захар и тяхната консумация е КРАЙНО вредна за старателно отглежданото ти тяло.

НАУЧИ СЕ ДА БОРАВИШ С ОСВЕТЛЕНИЕТО
Осветлението е наистина важно, ако смяташ да запечаташ прекрасното си тяло, за да му се радва цял фейсбук, и това е всеизвестен факт за всички дами, които поне веднъж в живота си са загасяли лампата преди сексуален акт. Също така и позите са важни (вече не говорим за секс), трябва да се научиш за извиваш тялото си така, че плочките на корема ти от две да стават шест.

И никакви снимки в седнало положение, нали не искаш хората да си помислят, че имаш коремче?

ОТДАЙ СЕ НАПЪЛНО НА СПОРТА
Зарежи досегашната си работа на бюро, където единствените упражнения, които можеш да правиш, са спонтанни стягания на задните части, докато си пишеш материалите (правя моите движения дори сега) и качването по стълбите след поредната цигара за деня. И храненето не ти е пълноценно, след като ти се налага да нагъваш евтини сандвичи в последните 10 минути на обедната  почивка, след като първите 30 си прекарал в раздумка с колегите и цигари с поредното кафе. Повечето фитнес гурута работят като такива и ти трябва да направиш същото.

Не бива да забравяме и ролята на гените, някои хора правят мускулна маса след второто посещение във фитнеса, а други си остават с плоско дупе до края на живота си въпреки положения труд. Някои момчета късат потници само като си поемат дъх, а други се мъчат да изпълнят блузи с къс ръкав размер XS. Животът може да е прекалено несправедлив понякога.

Не забравяй, че трудът е напълно задължителен в опита ти да изградиш тяло като на онази мадама, на която случайно попадна в youtube. Може да се окаже, че и нейният живот не е толкова перфектен, че се е наложило да се откаже от всичкия глутен на света и вече не чака с нетърпение сезонните плодове, защото просто не ги яде. Вероятно с години се е борила с проблемите си с теглото и сега й е готино да ти покаже, че това не е предварително загубена битка.

Хората са най-готини в несъвършенствата си. Да обичаш тялото си е едно от най-трудните неща на света, а това да се опитваш да го променяш всекидневно – едно от най-прекрасните.

Да се опитваш да подражаваш на другите, когато те са професионалисти в това да ти покажат, че няма как да го направиш успешно, хич не е готино. Има хора, които правят по 50 лицеви опори и по 100 коремни преси още със ставането. Останалите просто харесваме пицата си с повече сирене.

Преживей и че не си на Малдивите това лято и си свиркай!

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *