На хоризонта се задава Napoleon – Ридли Скот и Хоакин Финикс в нов жесток филм

Докосни се до същността на френския император, очаква те продукция с драма, жестокост и любов

0 коментара Сподели:

Студените месеци носят уюта на дома, а когато има и нещо истински добро за гледане, избираме да пренесем киното вкъщи.

След като преди години Gladiator ни остави без думи, дойде време отново да видим заедно двама гладиатори. Новият филм на Ридли Скот – Napoleon, с участието на Хоакин Финикс в ролята на френски генерал е една от най-очакваните продукции за годината. Пуснатите трейлъри на филма ни преведоха през някои забележителни бойни сцени и исторически събития, но и ни сближиха с главния образ. Издаваме ти, че те очаква невиждана досега страна от личността на Наполеон, а именно тази във връзката със съпругата му Жозефин, изиграна от Ванеса Кърби. В дните преди премиерата на Napoleon се надяваме филмът да прескочи летвата на Gladiator.

Даваме ти всичко необходимо, за да очакваш развръзката с нетърпение.

Скот и Финикс са се утвърдили като отбор, което мотивира Napoleon да бъде новата най-харесвана драма за годината. 

Сюжетът проследява френския генерал Наполеон Бонапарт, който се самопровъзгласява за император, неговия възход и падение, както и неговата бурна любов с Жозефин. Но не очаквай да видиш точно придържане към историята – това предупреждава именно и режисьорът на филма. Въпреки че продукцията може да не е най-верният исторически разказ за случилото се, Napoleon ще включва екстремно изпълнение от Финикс, страхотна игра от Ванеса Кърби, Рупърт Евърет, Людивин Сание, Тахар Рахим и впечатляваща операторска работа. 

Филмите за исторически личности са пряк път към познаването на миналото. Декорите, камерите и сценарият само засилват напрежението и вълнението, което близостта до личността ни носи. Наполеон Бонапарт изглежда с каменно сърце след военната му диктатура, която светът вижда, но природата му може и да се окаже с нюанси.

Едно е сигурно – в България ще видим премиерата на филма на 24 ноември.

Пускай пуканките, Наполеон идва на кон. 

Отдаваме заслуженото на Ридли Скот и неговия безпогрешен избор за главна роля, особено след вдъхновяващата игра на Финикс в Joker. Можем само да добавим, че Napoleon е нов страхотен шанс за „Оскар“.

Netflix отбелязва края на една ера – The Crown с премиера на последния, шести сезон

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *