Дивото зове – чудати хотели по света, в които наистина ще си починеш

Екстревагантни и гениални локации и интериори

0 коментара Сподели:

Какво означава почивката за теб? Ама наистина как си я представяш? Шумни улици, тълпа от туристи, дюнер тук, дюнер там, да не можеш да мигнеш до 5 часа сутринта, защото дискотеката буквално е под прозорците ти? Или да плащаш безумни пари за сянка на плажа, докато дебел руснак си опъне кърпата и легне точно до главата ти… Не, не и не, животът невинаги ти предоставя моменти да останеш насаме със себе си, да разбереш философията на Изтока или дори да се насладиш на момента да не ровиш 5 минути в телефона си.

Почивките невинаги са снимки по бански, кръчми и натюр бюстове по плажа.

А ако ти си на моето мнение, виж как дивото ни зове в няколко наистина, ама наистина усамотени места в света.

FRYING PAN TOWER, СЕВЕРНА КАРОЛИНА, САЩ

На 34 мили или 55 километра от брега може да забравите за всякакъв стрес, но не и ако имате морска болест. За 598 долара на човек за три дни и две нощувки може да спите буквално насред океана в старата сграда на морската брегова охрана. Функционирал и като фар от 1857 година, хотелът е наистина уникален като дизайн и местоположение и предлага нечувано приключение. Водите там са много дълбоки, затова, ако решите да се разходите, ще е невъзможно без хеликоптера на хотела. Въпреки че не е луксозно, няма плазми или барове, имате готвач и няколко служителя на разположение.

Както и гледката на безкрайния океан… който е голям подарък.

Вижте на живо гледката от хотела.

SECLUDED INTOWN TREEHOUSE, АТЛАНТА, ДЖОРДЖИЯ

Ако искате да сте твърдо стъпили на земята, то и това предложение няма да ви допадне, но все пак вижте кой е най-запазваният хотел през Airbnb – къщичката на дърво в Атланта. 483 канадски долара за една нощувка на човек и се пренасяш в атмосферата на горското царство. Правилата на престоя обаче са строги – без партита, без пушене, без домашни любимци и без деца под 12 години. Къщичката има баня и спалня, както и веранда с гледка към гъстата гора.

Леглото буквално е на верандата, а вечер искрящо бели лампички светят около дървената постройка.

Резервациите са много трудни, защото е постоянно заета, но от коментарите разбираме, че няма човек, който да не е в еуфория след престоя си там.

CASA CARACOL, SEASHELL HOUSE, МЕКСИКО

Мексико не е популярна дестинация за почивка заради криминалния си имидж, но има какво да покаже – отново в листата на Airbnb намираме уникален хотел, на който да се насладим съвсем спокойно, ако имаме заделени пари.

Най-популярната къща с дизайн на мидички в света предлага за 385 канадски долара да плувате в басейна по цял ден, да имате барбекю в двора си и да сте на 15 минути от плажа.

Семейството мексиканци, които дават къщата под наем на туристи, построили съвсем сами със собствен дизайн хотела и живеят в съседния двор, така че ще имате екскурзоводи съвсем наблизо. Интериорният дизайн ще ви потопи на морското дъно, като дори и най-малките детайли ще ви доставят удоволствие да почивате там и незабравими спомени за цял живот.

Искаш вече да си стягаш багажа, нали?

Тук пък сме събрали най-интересните площади в Европа.

Какво още се случва?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *