Павел Петров, EXE Audio и музиката, която предстои

Срещаме те с всичко ново около EXE

0 коментара Сподели:
Павел Петров интервю за EXE AUDIO

Със здрави основи и идеи, полагащи нови колони в арматурата на родната клубна сцена,

ЕХЕ уверено проправя широка пътека в личната си история. Говорим ти за EXE Audio – лейбълът, който идва като естествено продължение на бранда, за да прекрачи прага на световната сцена и още веднъж да напомни, че този клуб не е просто място. Showcase ивент с участието на Malandra Jr. и Far&High ни очаква на 4-и ноември, но преди това разбираме повече за EXE Audio,

откъде тръгва идеята и каква музика можеш да очакваш от лейбъла, от Павел Петров в следващото интервю.

Павел Петров интервю за EXE AUDIO

Да започнем отначало – какво стои зад думата „лейбъл“ и защо дойде моментът за EXE AUDIO? 

Накратко, това е звукозаписна компания. Важно е да се направи разликата между продуценти и DJ-и. Едните правят музиката в студио, а другите я пускат на партита, фестивали, сватби и прочие. Въпросните продуценти трябва да издадат музиката на физически носител или както се прави в наше време – дигитално, но това обикновено става през лейбъл, който има изградена цялата пътека от маркетинг, дистрибуция и връзки, за да направи парчетата максимално достъпни за слушатели и DJ-и, отново казвам най-общо казано. Издаването на музика би могъл да бъде доста интересен и доходоносен процес с времето.

Защо реши да го направиш?

Трябваше да има екстеншън на бранда EXE и в тази посока, която да го изведе победоносно и на световната сцена. Целта все още не е завършена, но определено вече се разпознава от хиляди фенове, медии, DJ-и и продуценти по света. Целта на лейбъла също е и да дава поле за изява на български артисти, които по-бързо да могат да достигнат до светлината на прожекторите в световен мащаб, но за съжаление за момента няма много такива. Главната причина за това, по мое скромно мнение е, че

няма много млади хора, които могат да си позволят да зарежат университет, работа и друго, за да могат да се фокусират на 101% върху продукция.

С нетърпение очаквам младия надъхан българин, който ще излезе с невероятен indie или melodic house & techno хит, който да закопае класациите в Beatport, Spotify и прочие.

Павел Петров интервю за EXE AUDIO

На каква музика се набляга в лейбъла?

EXE Audio мина през доста стилове, тъй като първоначалната му идея беше да бъде мултижанров лейбъл, но това беше твърде трудна задача за нещо, базирано на Балканите. Съпорта от световните платформи е почти нищожен за неща, идващи от нашите ширини, което е донякъде разбираемо. В интерес на истината, с много работа успяхме да се докажем и доверието в нас неимоверно расте с всяко изминало издание.

В момента двата главни жанра електронна музика, които се издават в EXE Audio са indie dance и melodic house & techno.

Мелодик-а определено е добре утвърден жанр, а индито набира изключителна скорост в момента и все повече от най-големите артисти обръщат поглед към него. Пример за това са Solomun, Argy, Peggy Gou и много други. Хубавото за момента е, че успявам да използвам моето собствено име като продуцент и DJ, за да привличам все по-големи и успешни имена към лейбъла, които умело инфлуенсват своите последователи, насочващи ги към нас. 

Защо реши да направиш шоукейс събитие?

Както винаги, за мен най-важното е привличането на все повече хора към електронното и това е един нов начин, с който бих могъл да образовам все повече хора в тази посока. INDIE is f**n HOT! 

Павел Петров интервю за EXE AUDIO

Кои са артистите, които ще се включат и защо ги избра? 

Malandra Jr. + Far&High. И двете имена имат предстоящи издания за EXE Audio. Те са едни от най-силно признати продуценти в този жанр.

Какво по-интересно може да очакват хората на събитието? 

Нещо много еклузивно – EXE Clothing току-що изстреля нова зимна колекция и специално за EXE AUDIO SHOWCASE ще направим 50% намаление на всичко на място в клуба. Тук ще използвам да опровергая слуховете, че ще продаваме и билети за NYE партито в Nu Boyana Films na 31.12. – билети с намаление на партито няма да се продават. Скоро завърших доста интересно EP и нямам търпение да тествам мастърите на партито. Пусках ги незавършени и немастерирани на много места извън България и обратната връзка дори тогава беше фамозна. Сигурен съм, че ще чуем изключително интересни неиздавани неща и от Malandra + Far&High! Работим по опцията за продуцентски уъркшоп с мен и Far&high, където ще разкажем повече за продуцентските си умения и тайни, както и за процеса на работа, правилния майндсет и прочие. Това би трябвало да е безценно за всеки млад продуцент, който гори от желание да излезе навън. 

Какво може да очаква публиката от Павел Петров и ЕХЕ Аudio в бъдеще?

Вече подписахме с няколко невероятни млади продуцента от Сърбия, Украйна, Русия, Германия, Бразилия и други. В процес на подписване са и много от големите познати имена, които за момента не мога да спомена тук поради ред причини. Готвят се също и нови шоукейски, които през Q3 на 2024 ще стъпят и на световната сцена.

Водим те до мулти-култи спотове в София

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *