В преследване на съвършенството

Коктейлната култура у нас току-що вдигна нивото

0 коментара Сподели:

Драго е от емблематичните софийски агенти, когото със сигурност си срещал, ако обичаш да излизаш навън по тъмно. Хората в бранша го познават добре, както и всеки любител на свещената миксология, която не следва клишета. Срещаме се в бар Public, където има представяне на нов коктейл, който скоро ще върлува из по-добрите барове в София. Ето какво разбрахме за новия прочит на един легендарен коктейл, който ще бъде the new thing наесен.

„Московско Муле“ е коктейл с история. Ражда се в средата на XIX в., когато собственик на марка водка се среща в бар с производител на джинджифилова бира и историята започва да се пише. След няколко опита,

„Московско Муле“ бива създаден, за да не си отиде никога повече.

В оригиналния му състав лежат шот водка, сок лайм, полети с джинджифилова бира, а комбинацията е впечатляващо свежа, плавно изненадваща небцето. Сервира се в добре охладен меден mug, който сякаш е финалната нотка, която придава завършек на цялостното усещане от коктейла. Следва революция и цяла Америка се влюбва в „Московско Муле“. Днес, близо 70 години по-късно (и то за пръв път в Европа), коктейлът преживява интерпретация, която всички очакваме да го настани трайно в сета ни от предпочитания. Новият прочит на Московското Муле се нарича Руско Муле. Гаранция за идентичен вкус и качество е колаборацията на водка „Русский Стандарт“ и Драго, като той ще е човекът, който ще селектира баровете, в които ще можеш да се впуснеш „в преследване на перфектното Руско Муле“. 

Идеята зад тази концепция е, в който и бар да акостираш, никога да не се разочароваш от различия в начина на приготвяне и съставките.

Именно заради това лично той ще тръгне на поход из по-добрите заведения в столицата в обучение на барманите, като на всеки, приготвил до съвършенство този коктейл, ще бъде връчвана сребърна монета „Русский Стандарт Ориджинъл“ (и така се стига до Русский Стандарт Платинум), която представлява сертификат, символизиращ перфектния сърв на коктейла „Руско муле“. От Go Guide очаквай скоро и карта на заведенията, в които ще можеш да опиташ The Perfect Russian Мule.

До новия прочит на този коктейл се стига след много на брой дегустации на различни видове джинджифилова бира, които се съчетават перфектно с вкусовите нотки на водка Русский Стандарт. След внимателната селекция Драго си играе с оригиналните пропорции, за да създаде нещо, което не е опитвано досега. The Pursuit of the perfect Russian Mule няма да е просто нов коктейл наесен. Това ще е цяла една религия, която само истинските ценители на коктейли, перфектния вкус и новите неща ще оценят по достойнство. Ние тръпнем в очакване да го последваме, а ти?

Забъркай си сам тези летни коктейли, ние ти казваме наздраве!

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *