В София през уикенда: 2-3 септември

Има къде да отидеш, ако едно закъсняло море не влиза в плановете ти

0 коментара Сподели:

Koй къде топнал краче, топнал. Септември е тук да те върне в града и да ти покаже, че тук си е най-хубаво. В защита на последното твърдение идва и първият следвакационен #goweekend, с който да запълниш програмата за следващите два дни.

ЕДИН ПОЯС, ЕДИН ПЪТ
ПЕТЪК, НАЦИОНАЛНАТА ГАЛЕРИЯ, 18.00 ЧАСА

Сложи точка на петъка, като минеш по Пътя на коприната по необикновен начин и в Двореца на жълтите павета. Тази изложба е сред най-значимите проекти на съвременен Китай и проследява връзката на страната с останалите държави по Пътя на коприната. Представлява селекция от над 100 творби, печатна графика, създадени в базата Гуанлан през изминалата година от автори от Китай, България, Словения, Унгария, Полша, Сърбия.

BLUFFING BOARD GAMES NIGHT
ПЕТЪК, ТРИТЕ ТРОЛА, 19.00 – 23.00 ЧАСА

В подземието на „Оборище“ 80 троловете организират вечер на блъф игрите, в която ще можеш да си мамиш на воля. В селекцията за вечерта влизат Avalon The Resestance, Coup, One night Ultimate Werewolf, Sheriff of Nottingham, Bang!, Skull, Mascarade, Ca$h 'n Guns и разбира се, българската Among thieves. Ако пък pocker face-ът е твоето нещо, ще можеш и покер да поиграеш, но без залози, при троловете сме, за да се забавляваме.

ФЕРМЕРСКИ ПАЗАР НА FARMHOPPING
СЪБОТА, KAUFLAND – МЛАДОСТ 3, 10.00 – 16.00 ЧАСА

Вече сме ти разказвали за платформата famhopping, която обединява локални ферми и производители на млечни, зеленчуци, месо, хляб, зимнина и други и ги доставя до вратата ти. Ако все пак искаш да видиш откъде идва храната ти и да я пипнеш, преди да влезе в хладилника, тази събота (както и всяка събота до края на септември) можеш да го направиш в Kaufland в Младост 3, където ще гостуват над 20 от производителите от семейството на farmhopping. Ще има и работилници с вход свободен, като този уикенд темата е „Как се прави истинско кисело мляко и домашен кашкавал“. Разказват Ферма „Ярлово“ и Мандра „Мераклии“.

A GOOD YEAR CLUB: ПОЛИЦАЯТ ОТ СЕН ТРОПЕ
НЕДЕЛЯ, SPAGHETTI KITCHEN AND BAR, 20.30 ЧАСА

А Good Year Club е кино инициатива, която стартира в горещите летни недели и няма да се откаже да ти показва интересно кино "на въздух" поне докато предсказанието Winter is comming не се случи и в Софийското поле. Петата прожекция е на "Полицаят от Сен Тропе" и ако не ти накара да се усмихваш почти непрекъснато, то значи чувството ти за хумор е останало някъде по плажовете. В концепцията на събитието – филмът ще е придружен с коктейли в градината, а рецептите ще са съобразени с историята. Да видим

СЕПТЕМВРИЙСКИ БАЗАР ЗА ГРАМОФОННИ ПЛОЧИ
НЕДЕЛЯ, 12.00 – 18.00, VINTAGE STEREO

Време си е да смениш плочата. Каквото и да си слушаш през последните месеци, новият сезон (клиширано описван като ново начало) си иска нова музика. Ако пък е на плоча, получаваш бонус точки хипстърия и удоволствие от това да пипнеш носителя и да наместиш иглата като едно време. Намини да видиш дали пък нещо на базара във Vintage Stereo няма да е съвсем като за твоите уши.

Разбира се, в уикенда може да вмъкнем и някои от филмите в Дом на киното.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *