Мария Статулова те кани на мега купон –причината е, че празнуваме НЕЯ!

Честваме 70-годишнината на Мария Статулова с филма на Иван Ничев „Бал на самотните". Вход свободен!

0 коментара Сподели:

Тя е бургаско бедствие. Тя е морско поверие преди Илинден.

Тя е дива, непредсказуема, с пясък в гласа, с обич за 300 в сърцето. Тя е огнена, червенокоса, непокорна, смееща се, плачеща, обичаща. Тя е най-якият човек, с когото да се напиеш в петък вечер, който да ти сготви баница в неделя и на чийто филми да се удивиш през цялата седмица. Муза, дъщеря, майка, любима, запомнящото се момиче на българското кино, русалката на гребена на вълната, Краса, малката етърва от „Дами канят“, селянката от „Откраднати очи“, ясновидката Веса от „Дунав мост“, Пешева от „Да обичаш на инат“, Румяна Сеизбашиева от „Авантаж“ и редица персонажи от театралната ѝ кариера.

Тя е голямата Мария Иванова Статулова. Българска театрална, филмова и телевизионна актриса,

истинско национално съкровище и снаха на обичания от всички ни Йордан Радичков. Мария Статулова е повод за празник всеки ден, но точно на 13 септември поводът става ексклузивен и наистина важен – дамата на българския театър и кино навършва 70 години. Юбилей, достоен не само да празнуваме живота и нея, но и да си припомним едни от най-специалните ѝ филми.

Ето защо ти цитираме какво каза синът й Дани Радичков за това, което предстои: „Мама ще одъртее с още една година, за да закръгли десетилетията, и ме помоли да поканя всички да празнуваме с безплатна прожекция на филма „Балът на самотните“ – който го е гледал, знае, че е специален. Заръча ми да напиша и следното: „Добре сте дошли! Подпис: Ваш’та мама!“.

Е, мама, Мария Статулова и етървата Краса ни канят на 18 септември от 18 часа в кино „Одеон“,

за да отпразнуваме юбилея на актрисата с филма на Иван Ничев „Бал на самотните“. Входът е свободен, което обещава всенароден празник, а лентата разказва за току-що завършил гимназия млад ентусиаст, който решава да се опита да съживи дейността на Младежкия дом в своя град. Той организира среща на самотните сърца, които търсят своята „сродна душа“.

Събитието – „Балът на самотните“, носи големи надежди, много очаквания, но и разочарования и драми… Филмът е спрян от социалистическата цензура. Излиза на екран след 1989, а  режисьор е великият Иван Ничев, сценарият е на Иван Ничев и Владимир Ганев, оператор е Виктор Чичов, а  музиката е на Божидар Петков.

В ролите гледаме Бойко Илиев, Мария Статулова, Таня Шахова и Никола Додев.

Време е любимото ни кино „Одеон“ да види толкова усмихнати лица, колкото заслужава голямата Мария Статулова, време е да покажем, че ценим, обичаме, празнуваме и отдаваме почит на най-ценните ни национални богатства – талантите в сферата на културата. Повече за ивента можеш да видиш тук.

Време е да си сипем едно и да кажем заедно: „Мария, ти си жената на всички мъже, и на мъртвите даже. Живей, обичаме те!“. Чакаме всички на 18-и в „Одеон“!

За още велики български актриси – виж И думите са малко – Невена

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *