Събития за седмицата: 28 август – 3 септември

Заплесваме се по лятото и го продължаваме през септември

0 коментара Сподели:
Събития за седмицата

Септември е предвестник на края на лятото, но ние отказваме да се предадем на есента и се хвърляме с главата напред във водопада от събития, които ударно насищат града с живот след отпускарските месеци.

Няколко фестивала се задават на хоризонта, а заедно с тях и концерти, арт форуми и, разбира се, партита.

Но за всичко през септември следи сайта ни всеки понеделник. Ще се срещнеш със знакови имена от световната музикална сцена, ще танцуваш до среднощ и дори дъждовните дни, които надали ще ни подминат, не могат да ти развалят доброто настроение. А сега е ред на събитията тази седмица, с които да изпратим август и да посрещнем септември. Не искаме да те бавим повече, затова даваме направо:

Лично пространство
до 31 август, Княжеска градина

„Личното пространство” е проект, реализиран след сън, който сънувах.“ – казва Мирела Събева, авторката на този визуален разказ, част от поредицата „Хипнагогия“. Хипнагогията е предшественик на дълбокия сън – преход от статични картини на съзнанието и подсъзнанието към по-сложни многопластови и фрагментирани сънища. Ще получим отговор на въпроса това ли е единственият начин да „погледнеш“ съзнанието си отстрани и като безпристрастен наблюдател да извадиш дълбоко скритото съкровище от объркания хаос, който всеки от нас представлява?

Реките на София
1-3 септември, Перловска река до Топлоцентрала

Фестивалът Реките на градатази година в София преобразява коритото на Перловска река. Можем да се насладим на новия дизайн и фестивалната магия още в първия ден на септември – гарантираме, че събитието не е за изпускане. Ако като нас следите Колективът от повече време знаете с колко прекрасни инициативи се заемат, и със сигурност разбирате въодушевлението ни. Замърсяването на столичните реки е една от главните причини те да не радват града ни и да не са активна част от него. В програмата за трите дни са включени всевъзможни интересни активности, както и селекция автори, които претворяват вдъхновението на града в изкуство.

Пешеходна обиколка „Кварталът на артистите“ 
2 септември, ул. „Добри Войников“ №19

На 2 септември между 18 и 20 ще имаме страхотната възможност да опознаем единствения театрален квартал в София, заключен между булевардите „Христо Смирненски“ и „Драган Цанков“ и улиците „Борова гора“ и „Добри Войников“. Разходката започва от ул. „Добри Войникой“ №19 и включва домовете на бележити имена като Валери Петров, Елин Пелин, Сирак Скитник, Александър Миленков, Кръстьо Сарафов, и много, много други. Беседата включва и истории за улиците тук, които са истинско богатство за столицата. Билетите са по 20 лв, а ако си патрон на „Бохемска София“, се ползваш с 10% намаление.

She Wants Revenge
3 септември, Mixtape 5

Калифорнийското пост-пънк дарк уейв дуо ще те върне в гневните тийнейджърски години, когато от колоните ти гърмеше „Tear You Apart“, очната линия беше черна като полунощ, а тесните дънки с ниска талия не слизаха от краката ти. Ние лично имаме намерение да влезем отново в това си амплоа и да мятаме коси на първия ред. Началото е в 20:30, а билетите са в EpayGo за 40 лева. Готов ли си да прегърнеш мрака?

24 часа в София с Иван Шишиев и Георги Господинов

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *