Списание, пълно с фотографски истории: новият брой на InGlobo е специален

Фотожурналът „Истории от планетата Земя“ събира най-добрите снимки на Димитър Караниколов с красивите разкази на известни гост-автори

0 коментара Сподели:
InGlobo специално издание

снимки: Димитър Караниколов

Страниците на InGlobo винаги ни разкриват тайните на непознати светове, прегръщат ни топло с познания и ни изпращат на пътешествия към красиви места. В мрежата за разпространение преди броени дни излезе новото им специално издание, което със сигурност ще искаш да притежаваш.

Популярният архитект и фотограф Димитър Караниколов събира най-добрите си снимки във фотожурнала „Истории от планетата Земя“. Луксозното колекционерско издание представя на 208 страници общо 217 фотографии, подкрепени от вълнуващи истории на български и английски език, написани от самия Караниколов и поканените от него гост-автори, сред които също личат немалко познати имена.

Журналът е необикновена разходка из красотата на фотографията.

Димитър Караниколов е може би най-познат със снимките си с дрон, но „Истории от планетата Земя“ разкрива щедро пъстрата палитра на неговите фотографски интереси и умението му да прави това, за което загатва и името на фотожурнала – дори с минимални изразни средства да разказва вълнуващи истории. Снимките му ни повеждат на пътешествие из всички кътчета на света. Някои от тези места са екзотични, отдалечени, непознати, други – популярни и дори съвсем близо до нас, но показани от съвсем различна гледна точка.

През обектива на фотографа ни гледат безкрайните простори на двете най-рядко населени страни в света – Монголия и Намибия.

Потъваме в пищната архитектура на Узбекистан и в „космическите“ пейзажи на Исландия. Обгръща ни различната представа за времето в Латинска Америка: екзотиката на Мексико, солените езера на Боливия и вселената на Бразилия – от статуята на Христос до фавелите, от авангардната архитектура до уличното изкуство.

В Етиопия пътуваме назад във времето – край издълбаните в скалата църкви на Лалибела и в долината Омо, пребогата на праисторически находки на ранни хора, а днес – дом на самобитни племена, запазили древния си начин на живот. Скитаме из занзибарските плажове и гръцките острови. Югоизточна Азия ни замайва с контрастите на Камбоджа, Мианмар, Филипините и Индонезия, където фантастичната природа и вековната култура се сблъскват с туристическия наплив и режисираните кадри на конвейер. На страниците на специалното издание надзърваме и към България от друга перспектива.

Фотожурналът е „приютил“ и изоставени сгради, които все още интригуват с миналото си, и такива с уникални форми.

Необичайна е и перспективата на портретите, заснети с… дрон. А при кадрите на абстрактни терени понякога се изисква сериозно въображение, за да разберем какво точно показват.

Експериментите на Димитър с изкуствен интелект свидетелстват за склонността му да излиза извън рамките, а мобилните му фотографии доказват, че не е важно устройството, с което снимаш, а усетът, и, разбира се, историята, разказана от снимката.

Но историите в това специално издание не са само визуални, а и облечени в думи.

Димитър Караниколов и гостуващите автори разказват увлекателно и красиво за изживяванията си във всички тези дестинации. Със свои текстове участват Вероника Вапирова, Владимир Герасимов, Георги Милков, Десислава Олованова, Ирина Петрова, Мартин Граховски, Максим Мокдад, Момчил Захариев, Свилен Георгиев и Том Кърк.

Фотожурналът „Истории от планетата Земя“ вече очаква своите читатели в обектите на InMedio и Relay, в избрани пунктове за продажба на периодичен печат, в бензиностанции, в големите магазини „Фантастико“, на летище „София“, Coffee Syndicate, Gifted Sofia, Elephant Bookstore, Mahala Bookstore, +Това, ДОМ, както и в онлайн магазина на InGlobo.

Още вдъхновяващи новини от нашите ширини: Те са четиримата български шеф готвачи, членове на престижната JRE

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч. 

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *