Не е срамно да се образоваш сексуално

"В като вагина" разбива вредните митове, наложени за женското тяло

0 коментара Сподели:

Разговорите за птичките и пчеличките вече не вършат работа. Да, няколко поколения поред са научили за тях от "Мъжът и жената интимно", но и тази книга отдавна е изиграла своята роля. Нито едно поколение досега у нас не е получило адекватно сексуално образование в училищните среди – за "страшната тема" знаем това и онова от киното и интернет. В този ред на мисли – научихме ли нещо изобщо? 

"В като вагина" е до болка нужен и истински смел проект

на глобалната платформа за социално ангажирани креативни решения Fine Acts, а автори на книгата са Светла Баева и Рая Раева. Теми "табу" у нас като женското тяло, менструацията, сексът и сексуалното здраве заемат централно място в тази книга. С нея съвременното българско момиче ще си отговори на всички въпроси за съзряването на тялото му (а и изобщо съзряването), за които иначе се страхува да попита. 

"В като вагина" разбива вредните митове, наложени за женското тяло. Нещо повече – тя предлага практически съвети и насърчава любопитството на момичетата и жените към проучване и говорене за сексуалното здраве. И за да бъде достъпно така нужното знание за всички – книгата ще бъде разпространявана безплатно сред целевите групи. 

Красиви и докосващи всяка една жена илюстрации, дело на Борислава и Михаела Караджови (които те съветваме да последваш в Инстаграм под псевдонимите borislavawilnevermadeit и stalkersince1993 – бел.ред.), нужна информация за която и да е тийнейджърка и правилната посока към необходимото сексуално образование. Това е истинският смисъл на "В като вагина". Всеки от нас може да подкрепи проекта чрез страницата на кампанията в Indiegogo. Защото срамът от всички тези теми "табу" не е полезен.

Полезно е знаеш какво правиш, защо го правиш, какво се случва с тялото ти.

За да не ти се налага после да се срамуваш не от друго, а от собственото си незнание.  

**** на първа среща

Креватни другарчета: етапите и как да (не) прецакаш всичко

Какво още се случва в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *