Пътуване с лек багаж: 3 книги за лятната ти чанта

Не забравяй да вземеш четиво, където и да отидеш

0 коментара Сподели:
reading on a beach

Събра ли багажа за морето?

Или за планината?

Не забравяй най-отгоре да сложиш книга, но гледай да не ти тежи много – и преносно, и пряко, защото почивката е време за… почивка и може би плажът не е най-доброто място да се захванеш с четенето на “Човекът без качества” на Музил (не че бихме осъдили това).

Предлагаме ти три сборника с разкази, които ще ти направят възможно най-добрата компания.

Всеки от тях носи чаровна трапчинка на различно място, всеки ще разлисти кокетно страниците си пред теб по различен начин и поне един ще се окаже лятната ти любовна история с книга.

“Край никой път”, Мия Коту

„Сърцето плаче за онова, което няма, и умира от онова, което постига.“

Най-вкусният езиково сборник, който може да откриеш по книжарниците. Мия Коту е роден в Мозамбик, поет, журналист, писател. Стилът му на писане е онази нежна целувка между магията и реалността, от която не ти се иска да откъсваш очи. Историите му са невероятни, ефимерни, омайващи. В тях и растенията, и животните имат душа, а хората понякога – не съвсем…

“Историята на твоя живот и други разкази”, Тед Чанг

Авторът, написал разказа, вдъхновил филма “Arrival”, е извънземно добър. Разказите му са експлозия на въображението, a писателската му мощ и дълбоките му научни познания ще те преведат през Вавилон, космоса, математиката, лингвистиката, тоя и оня свят. Тед Чанг не е обикновен научен фантаст, а книгата му е много повече от сборник с фантастика, макар да е брилянтен образец за връх в жарна. Той е просто фантастичен.

“Чудати разкази”, Олга Токарчук

Носителката на Нобелова награда за литература за 2019 година Олга Токарчук, притежава специален усет към чудатото. Героите ѝ са откачалки, странници, аутсайдери, вглъбени в себе си самотници, които са тук, за да те накарат да се почувстваш странно и да поискаш да поровиш повече в животите им. Хищната сила на природата е главно действащо лице, остротата на чешитите, които я населяват сякаш е нейно следствие. Как ще си починеш с такива разкази ли? Лесно – ще избягаш от действителността с 200, а после ще ти е приятно да се върнеш.

Барби е навсякъде, но каква е ролята на розовото?

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч. 

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *