Go Events: 5 събития за любознателни

Креативната ни селекция тази седмица предлага:

0 коментара Сподели:

София може да прелива от партита и събития за култура и изкуство, но тази седмица сме решили да обърнем внимание на науката. А и съвсем навреме за Европейската нощ на учените! Така че грабвай ризката и очилата и нека поне веднъж да научим нещо смислено!

КАК AI МОЖЕ ДА НИ ВКАРА В БЕДА 

Напоследък много се говори за изкуствения интелект и как развитието му може да доведе до тотално преосмисляне на начина, по който работим. Отвъд Sci-Fi филмите и предупрежденията от страна на хора като Илон Мъск AI има потенциал да прави фантастични неща, които да подобрят живота ни от раз. Какви биха били негативите и може ли да ни измести машина, ще разбереш от лекцията на Владимир Петков.

Кога: 26 септември, вторник, 19:30 ч.
Къде: WMware, бул. „Г. М. Димитров“ №16А
Вход: свободен

QUIZ IS COMING!

Ако се чувстваш достатъчно уверен в научните си познания и просто нямаш нужда от допълнителни ивенти, за да влезеш в ритъм, това събитие е за теб! Направо сформирай отбора с читанки и се включете в quiz night в JJ Murphy’s. Освен да разбиете конкуренцията и да пийнете по някоя бира, ще можете и да помогнете на деца с двигателни проблеми, защото всички средства от състезанието ще отидат за благотворителност.
Кога: 28 септември, четвъртък, 19:30 ч.
Къде: JJ Murphy’s, ул. „Кърниградска“ №6
Вход: 100 лв./отбор

ЕВРОПЕЙСКА НОЩ НА УЧЕНИТЕ

Ако някой си представя учените като книжни плъхове с дебели очила и неспособност да заговорят който и да е човек от срещуположния пол, значи има нужда да си извади главата от пясъка. През Европейската нощ на учените ще си говорим за невероятните открития, случили се през последните години, за екскурзии в Космоса, лекарства за нелечими болести и начини за справяне с глобалното затопляне. Ако искаш и ти да разбереш защо „умното е новото секси“, датата е 29 септември.
Кога: 29 септември, петък, 17:00 ч.
Къде: различни локации
Вход: свободен

СРЕЩИ С НАУКАТА: КОНСПИРАЦИИТЕ В НАУКАТА


Колкото и фенове да има науката, едно е сигурно – повече хора си падат по конспирациите! За безумни теории като инсцениране стъпването на Луната ще си говорим с гл. ас. д-р от БАН Светослав Александров. Освен бакалавър по молекулярна биология, магистър и доктор в областта на физиологията на растенията, Светослав се интересува живо и от Космоса, като дори е дейно лице във Форум – Наука и сайта Космос БГ.
Кога: 29 септември, петък, 19:00 ч.
Къде: Читалище.то, ул. „Лом“ №1
Вход: свободен

SKEPTICS IN THE PUB: КАК СЕ МЕРИ ХИГС БОЗОН?

Дори изобщо да не се интересуваш от наука, сигурни сме, че няма начин да не си чувал за CERN и експериментите със съставните части на нашата Вселена, които провеждат там. Е, съвсем скоро ще можеш да се срещнеш с истински специалисти от програмата – Венелин Кожухаров и Румяна Хаджийска. Ще си поговорим за това, как е възможно почти напълно да липсва антиматерия и защо има толкова много тъмно вещество във Вселената.
Кога: 29 септември, петък, 20:00 ч.
Къде: Gramophone Club, ул. „Будапеща“ №6
Вход: свободен

Кои театралните премиери може гледаш през септември, виж тук.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *