Събития за седмицата: 10-16 юли

Дори в средата на морския месец в София е цветно

0 коментара Сподели:
Събития за седмицата

Много е хубаво да знаеш, че морето ти е на три часа. Още по-хубаво е да знаеш, че не е нужно да отидеш до там, за да обагриш красивите летни вечери и дни с преживявания. Дори в средата на юли, морски, солен и слънчев, столицата ще те приеме в обятията си и ще те накара да повярваш в думите ни.

Другият сън
12 юли, Топлоцентрала

Визуалният пърформънс по романа „Другият сън“ на Владимир Полеганов среща колективите „Съпромат“ и „Космотехника“, които търсят отговор на въпроса какво се случва с човешкия ум, когато бъде разчленен, разхвърлян и сглобен повторно.

Soul Garden by Cointreau / Trombobby & C-MO
13 юли, SODA

Soda е онзи бар в столицата, който ни пренася мигновено на място с бриз и мирис на море. Събитията им Soul Garden пък са едни от любимите ни. Този четвъртък, 13 юли, едни от пионерите на soul и R&B звука на родната ни сцена, ще вдигнат градусите на преживяването. Говорим, разбира се, за Trombobby & C-MO! Песни като „Розова Градина“ и „Бадемов Шоколад“ почти сигурно са допринесли за положителна крива на естествения приръст в държавата, а последното им EP „Семейни Ценности“ ни е толкова любимо, че сигурно само ние сме му направили 1000 слушания из стрийминг платформите. Селекцията на Boyan след тях също не е за изпускане.

Концерт на тъмно: Forest fairies
13 юли, metta

Ако пък искаш нещо по-интимно и специално в тази вечер, можеш да се насочиш към metta. В серията „Концерт на тъмно“ музиканти, творящи в разнообразни музикални жанрове, експериментират с концепцията за тъмнината, пречупвайки я през личната си артистична призма. Даваме почивка на едно от най-развитите ни сетива – зрението, позволявайки си да се потопим дълбоко в звуковите пейзажи, обагрени с потапяща, пространствена и ефирна музика. Резервацията става на hello@mettaspace.bg с Вашето име и телефонен номер или ни се обадете на 088 400 8796.

Един човек преди края – театрален спектакъл в руините на Сердика
15 юли, Археологически парк Западна порта на Сердика

Един човек пътува. Понеже не е нито теолог, нито философ, а само най-нормален, средностатистически разказвач на истории – носи куфара на своите измислени образи заедно със себе си. Докато мисли за всичко онова, което се развива в мозъка му, нещо отвътре в куфара тихичко почуква…  Сайт-специфик театралният спектакъл по разказите на Джорджо Манганели от сборника „Центурия – сто романа река“ ще се проведе в руините на Антична Сердика, и сме сигурни, че ще е магично.

Mish Mash Fest – Summer edition Vol.2
15 и 16 юли, пл. Славейков

Летният ритъм става споделен с неповторимата емоция, която Mish Mash Fest създава. Запазваме уикенда си за усмивки и срещи с някои от най-любимите си български творци. Ако оставаш в града няма по-добро място, което да те приюти под жаркото слънце на центъра. Красиви бижута, ефирни рокли, аксесоари, заключили в себе си усещането за лято – всичко това ще те очаква, събрано на едно място!

София: любовта, без която не можем

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *