Четири локации в Мадрид, на които ще се почувстваш местен

Тайните места на испанската столица

0 коментара Сподели:
Четири локации в Мадрид, на които ще се почувстваш местен

Мадрид буквално е сърцето на Испания.

Не само е разположен в центъра на страната, но е и ядрото, което събира миналото с бъдещето. Три дни в Мадрид ще ти стигнат, за да разгледаш забeлежителностите… но не и през топлите месеци. Тогава градът е жив, шумен и пълен с туристи, което означава, че на теб ще ти отнеме часове на опашка, за да влезеш в някой дворец или галерия.

Защо вместо това не пробваш да усетиш магията на местните?

Ела с нас по малките улички на Мадрид, ще търсим съкровища!

El Rastro Market 

Запознай се с най-стария пазар на открито в града

с около 400-годишна история. Освободи си неделята и се отдай на търсене на съкровища. Между 9:00 и 15:00 часа отварят множество малки капанчета, които продават декорация за дома, автентични шалове от района, ръчно правени чаши за кафе, колекционерски стоки, купища книги и всякакви вещи втора употреба. Избери си нещо, което да пренесеш обратно вкъщи. Така ще пазиш Мадрид по-дълго в сърцето си.

La Latina

“Ла Латина” е оживен исторически квартал с изключително тесни улици, наподобяващи лабиринт. Локацията е и дом на малки заведения, предлагащи тапаси, музика и меню за питиета. El Rastro Market пък е на няколко крачки, така че направи спирка и там.  

La Latina

Без да ти трябва локация на телефон,

ще стигнеш до Casa Lucio, ресторант с богата история и вкусно меню. Преди това ще минеш през една шарена сграда, която се казва Mercado de la Cebada. Градинката в близост – Prince of Anglona Garden, преди е принадлежала на кралски особи, а сега е красиво озеленен обществен парк.

П.С. Докато си на Cava Baja, хапни пържени яйца и оризов пудинг.

Temple of Debod

Храмът на Дебод е на около 2200 години и е подарък на Испания. Древноегипетският храм е построен в Нубийската пустиня в чест на Амон и Изида. Поради липса на възможност за поддръжка Египет решава да го предаде на Мадрид. Когато си там, ще видиш красиви градини и плитък воден басейн. Историческият паметник е по средата, отворен за безплатно посещение през деня. Вътре ще откриеш истории от египетската митология, общество и йероглифи.

Мястото е хит по залез и е един от диамантите на града.

В тази част на деня светлината създава златисто сияние върху водата. Местните използват мястото, за да прекарат следобеда и да се видят с приятели.

Las Letras

Кварталът “Лас Летрас” е must локация, повярвай. Местните го наричат “литературния квартал”, защото в различни периоди е приютявал някои от най-забележителните писатели на Късния ренесанс. Разхождайки се по тротоарите на улица Хуертас, гледай надолу – ще откриеш гравирани надписи с известни стихове и цитати от Сервантес, Кеведо, Гонгора и Лопе де Вега.

Използвай близостта между Мадрид и Толедо. На час път е.

Мястото изиграва решаваща роля в живота и работата на Мигел де Сервантес.

За символ на града се смята Alcazar de Toledo – каменно укрепление от II век, което е възстановено след Испанската гражданска война. Отдели време за разходка по средновековните улички на града и се заглеждай във фасадите на сградите. Те отразяват мюсюлманското, еврейското и християнското влияние на жителите през годините.

7 неща, които ги има само в Испания

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *