Събития за седмицата: 3-9 юли

Под софийското небе звучат всевъзможни любопитности, виж повече

0 коментара Сподели:
Събития за седмицата

Не е тайна, че през юли и август животът, напечен от слънцето, което се отразява по големите булеварди и бетонни сгради, бавно и лежерно се измества към прохладата на морето. Близостта на природата и шумът на вълните правят температурите по-приятни. Ние, опиянени от галещия кожата ни бриз, забравяме за градските тревоги и се отдаваме на наслада.

Е, да, ама не винаги.

За тези, които все още не са се спасили, намерихме перфектен план за тази седмица! Обещаваме ти, че следвайки го стриктно, за миг няма да усетиш липсата на морските вълни до себе си. Започваме от днес:

July Meetup в NULA.
3 юли, ул.Фритьоф Нансен 23

Събитието бе замислено за изминалия уикенд, но поради интереса, и днес ще можеш да посетиш ателието на чаровната Галина до 19 ч. Минималистичните бижута на aвторката са от сребро, естествени камъни и перли. Всяко от тях е ръчна изработка, което гарантира отношението и любовта, вложени в необикновената им красота. Мисълта за любимите жени е способна да чертае силуети на цветя в ума ни. Като естествено продължение нa това възприятие заключаваме: Тя заслужава най-изящните творения.

Asteroid City
4 юли, Кино „Влайкова“

Празнуваме Уес Андерсън, който за пореден път успява да ни отвлече от настоящето с причудливите си герои. В Астероид Сити, заедно с плеяда чудати персонажи (хора и извънземни), ще открием какво има отвъд нашата планета и какъв е смисълът на живота – може би има такъв? Романтичната комедия се опитва да отговори на въпроса може ли непоколебимата любов в хората, които обичаме, да спаси не само нас самите, но и планетата? Действието се развива в измислена пустиня в Съединените щати около 1955 г. Планираният маршрут и дневен ред на семинара на Младите звездобройци и космически кадети, събиращ студенти и родители от цялата страна в надпревара за стипендии, е сериозно нарушен от събития, след които светът вече няма да е същият.

After Work Social Club: Jungle In The City 
5 юли, Tobacco Garden Bar

За следващото издание на After Work Social Club сме ти замислили екзотично преживяване, което дълго да помниш. Връщаме се назад във времето, когато изследователи са тръгвали на експедиции по непознати далечни земи… Амазонска джунгла, тайни проходи, древни цивилизации и истинско приключение в сряда след работа – какво по-подходящо време? Докъде ще стигнеш като изследовател на такова пътешествие зависи само от теб. Не е загадка, че на събитията си обръщаме специално внимание на неотменните предвестници на доброто настроение. Музиката този път е в ръцете на ярката Деница или DJ CooL Blue. Коктейлите пък ще са с аромат на лято. Ще те очакваме в Tobaco Garden Bar след 18:30 с обичайното си добро настроение и готовност за изненади. 

A to JazZ Festival
6-9 юли, Южен парк 2

A-to-JazZ-2023_1

Програмата на събитието, както всеки път, е с фокус музиката. Хедлайнерите са най-актуалните и съвременни изпълнители от световната джаз сцена – Bilal, Judith Hill и Lakecia Benjamin, които ще взривят сцената. От българските имена нямаме търпение да чуем Krista, Bobo & The Gang, EVDN и компания! Тучно зелената поляна на Южен парк 2 в столицата ще приюти основна концертна сцена, а също и регулярнят базар с handmade изделия, на който винаги откриваме съкровища от български автори. Ще има спортна зона за активности, street food и коктейлна зона. Не пропускай!

Samm The Man & Buckshot 
8 юли, SODA

Ударният уикенд продължава с пълна сила и за да празнуваме съботата в SODA ще ни очакват двама диско магьосници зад пулта – Samm The Man и Buckshot! Тези двамата отдавна не са заставали заедно зад колелата от стомана, а получихме и информация от музикалното контраразузнаване, че ще правят Vinyl Only сет, което ни кара хем да ни настръхне козината, хем да ожданеем повече от нормалното. Не се безпокой, коктейли ще има за всички, градината на бара е широка и времето ще е с нас, така че не го мисли много, а слагай широките усмивки и удобните обувки – ще ви очакват!

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *