4 приложения, които ще улеснят пътуването ти

Телефонът става най-добрият ти приятел

0 коментара Сподели:
5 приложения, които ще улеснят пътуването ти

Организацията на пътувания невинаги е забавен процес.

Досадни имейли, напомнянки, а и това пусто притеснение дали всичко ще мине гладко, изпиват вълнението. В такъв момент просто се възползвай от технологиите и ето –

вече си дзен. 

Между другото, Габи, багажът няма да се подреди сам. И понеже по трудния начин се научи да не си забравяш зарядното за телефона, да си вземаш повече чорапи, а и някое и друго яке, използвай ги тези приложения за бележки. Повярвай, телефонът ти крие доста възможности и куп хакове, които ще улеснят организацията на пътуването ти, а и самото преживяване. Препоръчваме ти няколко приложения, които май знаеш, ама не използваш максимално.

Airplane WIndow

Kiwi

Търсенето на евтини полети стана достъпен процес благодарение на приложенията, които събират информация за цените на авиокомпаниите и намират най-добрите алтернативи. Те буквално хакват системата, а доверието именно към външен доставчик на самолетни билети започва да се превръща в честа практика. Освен намирането на изгодни билети платформата препоръчва подходящи периоди и дестинации за следващи пътувания. Да, пристрастяващо приятно е.

Duolingo

Ако искаш да изведеш планирането на пътуването си в чужбина на следващото ниво, изучи особеностите на речта предварително. Да, няма да изкараш сертификат за език, но пък забавлението и развиването на нови умения са в кърпа вързани. Приложението предлага ресторантски речник, уроци за често срещани фрази и още термини, които ще послужат при кратки разговори. Процесът действително е лесен, защото учиш под формата на игра.

Хайде на бас, че ще продължиш да го използваш и след екскурзията.

Google Maps

Google Maps

Уж очевиден избор, но знаеш ли всички предимствата на приложението? Освен локации и реално местоположение имаш възможността да търсиш най-близките забележителности, бензиностанции, заведения, банкомати, аптеки, други места наоколо и далеч от теб. При търсенето им автоматично получаваш оценки със звезди и разнообразие от отзиви, които да ти помогнат да решиш дали местата си заслужават парите.

По-важното обаче е функцията Saved.

Чрез нея създаваш списък с местоположения, които ще останат на картата. Можеш да ги разпределиш в лист Favourites, Want to go, Travel plans, Labelled, Starred places, което да улесни подредбата и познаването на локациите. Та ако ти предстои пътуване, посвети няколко минути да отбележиш в приложението местата, които искаш да посетиш.

Tripadvisor

И в контекста на търсенето на яки локации обратната връзка за непознати места се превръща в предимство. Ако те вълнува точната информация, мненията и отзивите, преди да отидеш за първи път на даден ресторант, бар, хотел или атракция, и искаш да се застраховаш от лошо прекарване, посъветвай се с приложението. Потребителите разказват с подробности как е преминало тяхното посещение, довери им се, а след това продължи добрата практика с едно солено или сладко ревю. Приложението предлага също напомняния за запазени места, записване за организирани турове и форум, в който можеш да се консултираш с по-опитни приключенци.

10 неща, за които майка ти не беше права

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч. 

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *