A to JazZ 2023: с фокус върху природата

Слушаме гама от 21 музикални проекта

0 коментара Сподели:
A to JazZ 2023_2

снимки: А to JazZ

Тазгодишното издание на A to JazZ ще бъде 4 дни и ще донесе мега изненади!

Остава по-малко от месец до едно от любимите ни градски събития, а тази година феста се разраства още. Миналата година за пръв път публиката се приплъзна към Топлоцентрала за уъркшопи и конференции, а през 2023 тази част е още по-развита.

Програмата на събитието, както всеки път, е с фокус музиката. Хедлайнерите на събитието са най-актуалните и съвременни изпълнители от световната джаз сцена – Bilal, Judith Hill и Lakecia Benjamin, които ще взривят сцената. От българските имена нямаме търпение да чуем Krista, Bobo & The Gang, EVDN и компания!

Тучно зелената поляна на Южен парк 2 в столицата ще приюти основна концертна сцена, а също и регулярнят базар с handmade изделия, на който винаги откриваме съкровища от български автори. Ще има спортна зона за активности, street food и коктейлна зона. И хоп, още една изненада –

прощъпулник на поп-ъп библиотека.

Съпътстващата програма на фестивала ще включва традиционните Jam Sessions и мини-конференция.

И понеже на A to JazZ 2023 му пука за природата:

Специален модул на тема „Екология на музикалните фестивали“ по време на A to JazZ Talks ще постави фокус върху зелената трансформация на културните събития. Конференцията ще събере експерти и артисти, за да дискутират кои са устойчивите практики, които ще намалят отпечатъка върху околната среда. Екологичният модул ще се проведе на 8 юли с участието на Линеа Свенсон – изпълнителен директор на фондация Greener events, която подпомага устойчивото развитие на културни и спортни мероприятия. Ника Милунович е директор “Устойчивост” на фестивала MetalDays и един от пионерите, най-напреднали в устойчивата трансформация. Специален гост е Бенджамин Сас – създател на Meadows in the Mountain, който е сред най-изявените поддръжници на идеята „да не оставяме следи“. Втората част на форума ще представи инициативата „Better live project”, която обединява единадесет партньора от европейската музикална индустрия в дългосрочен проект за създаването на нов модел клъстерни турнета на артисти в мрежа от промоутъри с цел намаляване отпечатъка от индустрията в околната среда и повишаване на икономическата ефективност на турнетата.

Освен това фестивалът налага мащабен тренд с разделно събиране и специални чаши за многократна употреба.

Обединявайки трите аспекта – артисти, експерти и устойчивост, A to JazZ дава начален тласък за изграждането на устойчива фестивална екосистема от събития с нулев отпечатък за природата и цялостен принос за средата и обществото.

На A to JazZ 2023 ще слушаме също:

Ephemere, Fanie Favar, Hands in Motion, Argalios, DUCKSHELL, TUMBE, Alice in WonderBand, Belonoga.

Нямаме търпение! Следи всички новини за фестивала във Facebook страницата им и на сайта.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *