Събития за седмицата: 12-18 юни

Вдъхновението в летния град

0 коментара Сподели:
Събития за седмицата

Времето за събития на открито най-сетне дойде! Този месец не се задържаме вътре, затова те вземаме навсякъде с нас. Седмицата е изпълнена с пъстра програма, която започва във вторник в Квадрат 500. Завършваме на 18 юни в Tell Me, а какво ни очаква по пътя, чети надолу:

Ателие, посветено на Кристо и Жан-Клод
13 юни, Квадрат 500

 Знаеш ли какво е мастаба и творчески тандем? А виждал ли си някога обградени от розов плат острови или завеса в долината, а ходил ли си по вода? Тези и много други въпроси ще намерят своите отговори в ателието, посветено на Кристо и Жан-Клод на 13 юни – рожденната дата на творческия тандем. Кристо и Жан-Клод са сред най-забележителните двойки в историята на изкуството на XX век. Автори са на редица мащабни проекти, реализирани в много страни. Въпреки краткото присъствие на произведенията им в околната среда, те са посещавани от милиони хора, защото ги карат да погледнат на света с „нови очи“. За записване и допълнителна информация можеп да се обадиш на телефони 0879 147 679; 0886 817 233 или да драснеш един мейл на education@nationalgallery.bg

Международен фестивал СтолицаЛитература
14 юни, The Steps

Тазгодишното издание на международния фестивал „СтолицаЛитература“ насочва вниманието към писането за болката, загубата и скръбта като лични, социални и културни изживявания в контекста на продължаващата война в Украйна, последиците от пандемията, конфликтите и катаклизмите, които разбиват външните и вътрешните ни светове. Модератор на дискусията ще бъде Ангел Игов, а повече информация за участниците в дискусията и цялата програма на фестивала ще видиш тук.

Световноизвестният Том Диксън в България
15 юни, УАСГ

Том Диксън е световнопризнат дизайнер, чиито проекти са вдъхновение за цялата индустрия. Той е известен с иновативния си подход и емоционалното си въздействие върху пространството. Негова запазена марка са уникални осветителни тела, както и продукти за дома, които придават неповторим характер на всяко помещение. Лекцията е организирана от Алекс Ковачев /собственик на студио ИДЕА/ , Гери Малкоданска /собственик на шоурум Елегант Ливинг/ и УАСГ. Събитието ще ни помогне да влезем в неговия свят – на иновации и дизайн. Ще научим за неговата творческа визия и неговите техники за създаване на иновативни и функционални продукти. Събитието е свободно, но се отбележи в събитието, за да имат идея организаторите колко хора очакват.

Нощта на клубовете
17 юни, KUPE, KEBA, Tell Me

Три клуба. Една лятна вечер. Истински хедонизъм! Потапяме се в света на централните градски хралупи, които винаги приютяват жадната ни душа, и този път организирано тръгваме от едното, към второто, към третото място. Ще има музика от любимите агенти – 18 локални и международни артисти се обединяват, за да ни пренесат в друго измерение – онова, в което нищо, освен този триъгълник, не съществува. Готов ли си?

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *