9 породи кучета и интериорният дизайн, който въплъщават

Ако четириногият ти приятел имаше свой дом, може би щеше да изглежда така

0 коментара Сподели:
Голдъндудел

Тези от нас, които се радват на присъствието на домашни любимци в живота си, много добре знаят, че косматите ни дружки си имат не само свой стил, но и характер.

Те могат да са жизнерадостни и пъстри в емоциите си, но също и мрачни и мистериозни.

Вдъхновяваме се от четирикраките ни приятели и търсим отражението им в едни от най-популярните стилове в интериорния дизайн. 

Немска овчарка – индустриален стил 

немска овчарка

Индустриалният интериор е характерен с метални елементи, по-сурови форми и тъмни акценти. Не можем да не припознаваме в него именно немската овчарка с нейното сериозно излъчване, всяващо респект (и доза страх). Намираме паралели не само в цветовата гама, но и в по-тежкото и масивно усещане на интериора. 

Кокер шпаньол – скандинавски стил

кокер

Датското понятието хюга няма как да ти е убягнало и сигурно добре знаеш, че символизира всичко, свързано с уюта и топлината у дома. Не е изненадващо, че тази концепция стои в центъра на скандинавския интериорен стил, който разпознаваме по семплия дизайн, светлите цветове и изчистените форми.

Напомня ни на рунтавия кокер шпаньол, чиято златиста и мека козина ни носи точно това усещане за уют и мека топлина. 

Хъски – минималистичен стил

хъски

Минимализмът в интериора не е нова тенденция, но определено наблюдаваме, че набира изключителна популярност през последните години. Обзавеждането е семпло и функционално, а цветовата гама прелива от неутрални нюанси и, разбира се, класическото черно и бяло. Цветовата асоциация ни кара да се сетим за елегантното хъски, което сякаш перфектно олицетворява този интериорен стил. 

Корги – винтидж стил

корги

Не бързай да характеризираш винтидж обзавеждането като натруфена отживелица. Всъщност този стил може доста умело да съчетае уюта с елегантното усещане на дома. Изисканото и стилно излъчване на винтидж интериора ни праща в кралските покои, а там пред някоя камина ни чака едно корги. 

Далматинец – еклектичен стил 

Далматинец

Казано просто, еклектичният интериор е индивидуален и разчупен. Той е цветен и смел, комбиниращ тенденции и стилове, текстури и форми. Единственото правило е да се намира баланс в смесицата от елементи. Няма как в лицето на този уникален интериорен стил да не разпознаем породата куче с най-интересната и разпознаваема шарка – далматинеца.  

Хрътка – съвременен стил

хрътка

Ще разпознаеш съвременния стил по изчистения дизайн, неутралните цветове и елегантните мебели. Оскъдното присъствие на декорации и изисканата визия са също толкова характерни за този интериор, а грациозната и изтънчена осанка на хрътката някак перфектно се вписва в него.

Голдъндудел – бохемски стил 

Голдъндудел

Бохо шикът в интериора ни носи усещане за лято и безгрижие. Залага на разнообразие от текстури, неутрални нюанси и много домашни растения. Бамбуковите детайли и ориенталските килими са другият must. А прилика намираме именно с рошавия и чаровен голдъндудел.

Френски булдог – ърбан стил 

френски булдог

Урбанистичният интериор е симпатична симбиоза между съвременния и индустриалния стил. Познаваме го по топлите тонове, модерните мебели и интересните и разчупени декорации. Градското излъчване и космополитната енергия на дизайна откриваме в очите на един от най-стилните представители на кучешкия вид – френския булдог. 

Голдън ретривър – рустикален стил

голдън

Разпознаваме рустик дизайна по богатото присъствие на дървени елементи и естествени текстури. Вдъхновен от природата, този стил е функционален, носейки топло усещане на уют и хармония.

Успява да ни пренесе в някоя колиба по средата на зелено поле, а сред високите треви тича един голдън ретривър.

Ако искаш да поглезиш любимото си четириного приятелче, не пропускай да го доведеш на Dog Fest 5! Ти и домашният ти любимец сте добре дошли в неделя, 4 юни, в 14:00 часа в Кучешката градинка (Южен парк 2), където партито ще се вихри. Доведи твоя опашат любимец, който ще може да се души с дружки, да тича на воля в парка и да се наслади на вкусни изкушения. Освен това ще можеш да разбереш повече за процеса по осиновяване на домашен любимец и другите начини, по които можеш да помогнеш. Чакаме те!

Още по темата: 5 места в София, на които с кучето ти сте добре дошли

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *