Полиаморните взаимоотношения, или когато е задължително да поканите трети

Тенденциите в секса през 2023: колкото повече, толкова повече

0 коментара Сподели:
polyamory

Май е! Птичките пеят, вишните цъфтят, глухарчетата жълтеят, пчеличките жужат и въобще – иска ни този живот! Все повече и все по-напористо някак.

През пролетта хормоните удрят своя пик и честно казано, на всички ни идва да му отпуснем края, и то някак по-заедно да му го отпуснем.

Нашите емоции са в пълен унисон с най-актуалните сексуални тенденции през 2023 г., когато се оказа, че на пиедестал отново се е изкачила една добре забравена стара традиция – полиаморните взаимоотношения. Кога това да поканите трети или четвърти между чаршафите отново стана модерно, не сме сигурни, но е факт, че в момента всички суинг партита, както и популярни сайтове за размяна на двойки бележат своя пик. Ето какво говорят експертите за тънкото изкуство да сме щастливи… групово.

Как го наричат днес

Всеизвестните оргии на древните римляни, интимните ласки на големи групи дами на остров Лесбос, развратът по улиците на Содом и Гомор и всичко в древността свидетелства за това, че сексът е бил по-скоро групово удоволствие. Нещо като кръв и зрелища по арените на Рим, само че със стенания и пъшкания почти във всеки крайпътен хан, на които са можели да се наслаждават всички преминаващи. Днес сексолозите наричат тези изключително социални предпочитания полиамория и определено твърдят, че са добри за вас. Полиаморията е начин на живот, при който човек участва в любовна връзка с повече от един партньор, като всички са съгласни на този тип взаимоотношения. Както казват почитателите на груповите партита за душата – хората са поли­амористични по природа и това трябва да си го знаем изначално, преди да преми­нем към стъпка две.

polyamory 3

Дяволът е в детайла

Ако си мислим, че поли­аморията означава масов и безразборен разврат – ис­тината е, че сме в дълбока грешка. Като във всичко хубаво, и в това си има правила и те са кристално ясни, като самотна жена в легло с отключена врата и мъж в командировка.

Поли­амористичните отноше­ния са честни и прозрачни.

Много хора бъркат полиамо­рията с изневяра, но този вид семейства никога не се стремят да правят нещо зад гърба на партньора си. В този вид отношения парт­ньорите не крият другите си връзки или емоциите си. Те се чувстват свободни да говорят открито за другите си партньори и
не се чувстват виновни за изразяването на любов към няколко души едновремен­но, както и не се свенят да попитат в петък заешко ли ще вечеряте, или ще покани­те онази симпатична двойка треньори по тенис за един страстен уикенд заедно.

polyamory 1

Различни хора – различни идеали

Полиаморните взаимоотно­шения могат да бъдат някол­ко вида. Може партньорите да имат няколко паралелни връзки извън официалната връзка и да не се притес­няват да споделят това помежду си, но без „външни­те гаджета“ да влизат пряко във взаимоотношенията и спалнята на двойката. Друг вариант е да се наслаждава­те с официалната ви поло­винка на ласките на избрани и от двамата мъже и жени, които каните за тройка, четворка или други конфи­гурации в зависимост от предпочитанията. Третата и най­-иконична вариация е, разбира се, суингването, което за посветените е повече от религия. Фенове­те му го наричат игра за разкрепостени и поясня­ват, че това е начин на живот и висша форма на сексуално удоволствие. Суингът представлява сексуално разнообразяване, в което двойки се съби­рат, опознават, общуват и правят секс с размяна на партньорите. Суингът не е типичен групов секс или оргия. Участниците, или суингърите, са двойки, които заедно предприе­мат нетрадиционните сексуални подвизи. Суин­гът не се счита за изневяра и се практикува само от хора, които са готови на тази крачка и не изпитват смущение да наблюдават партньора си как прави секс с общ познат.

В този смисъл – в суинга няма място за ревност, а само за максимална наслада.

polyamory

Кога и как

Ако сте решили, че е време да поканите трети или да се джойнете в масова наслада с друга двойка, ви приветстваме с добре дошли в новото секси и подсказваме, че изборът и цялото преживяване тряб­ва да стане елегантно и с достатъчно финес, за да няма сърдити после. Относ­но паралелните връзки или избирането на гост­-звезда за тройка сме сигурни, че всеки знае сам достатъчно добре как да се ориентира, но не забравяйте – важно е и двамата партньори да сте го изговорили и да сте напъл­но ок с нестандартната конфигурация на тези взаимо­отношения. Ако сте решили, че суингът е вашето нещо – вече има суинг клубове и сайтове за суингъри, където желаещите могат да се реги­стрират и да си устройват срещи. Членуването в клубо­вете на суингърите става след специална проверка на желаещите. Добре е мъжът и жената да са сериозна двойка. Останалото оставяме на вас. Все пак – „колкото по­вече, толкова повече“ е казал един велик мечок, който ги разбира сладките страни на живота.

Виж също: Karezza секс – новата мания, в която свършването не играе роля

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *