Само за по едно: Кристиян Димитров от Next Page
За любимите му клиенти, виното на първа среща и Мечо Пух
Показваме ти коктейлите на сезона
от любимите ни барове (виж коктейлите) и се срещаме с хората, които дърпат конците от стейшъна.
Те са гидове в атласа по миксология,
консултанти в душевните терзания и най-добри приятели в пакостите през уикенда.
Всеки си има барман любимец, но кои са любимите клиенти на барманите и какво да НЕ правим, когато поръчваме питие – питаме именно тях в следващия блиц. Сядаме срещу Кристиян Димитров от Next Page, с който си говорим за нещата, които да и които да не правиш, когато се озовеш на същото място.
Кристиян Димитров
По какво се познава добрият бар според теб?
По отношението – към гостите, колегите и работата, и желанието за развитие. Всичко останало се учи.
Какъв типаж хора са любимите ти клиенти?
Всеки заслужава необходимото внимание, защото хората излизат на заведение, за да се забавляват. В бизнеса има едно правило – 20% от гостите са с множество претенции и лесно се разочароват, 30% са доволни и щастливи от най-малкото, а останалите 50% са такива, каквито ти ги създадеш. Предполагам, че точно тези 50% бих избрал.
Какво никога да не казваме/правим, когато си поръчваме питие на бармана?
Първо да поздравим и да подходим с отношение. Барманът не ни е длъжен и не трябва сами да си създаваме представата, че сме специални – това е негова задача.
Напитката, която самият ти би си поръчал, ако си на първа среща?
Чаша вино – не е силноалкохолна и няма да повлияе особено на първите впечатления, но пък е начало за добре стекли се обстоятелства.
Какво да пием, ако предстои дълга вечер, но не искаме да се опияняваме прекалено?
Вода, и то по максимата на Мечо Пух: „Колкото повече – толкова повече“.
А ако трябва да лекуваме махмурлук?
Отново вода, може би и солен айрян с мазна храничка.
Ако трябва да измислиш коктейл, който да носи името „София“, какви ще бъдат съставките му?
СофияДиша:
50 мл разнородни хора
30 мл кордиал от заведения
15 мл сауър микс от настроения
10 мл философия
2 слайса политика (добре намачкани в шейкъра)
Две не са малко – Barman‘s Blitz: Иван Дяков от Rooftop Kitchen59
Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.
Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.