Editors’ Choice: музика, събития и любимите ни артисти през май

0 коментара Сподели:
editors' choice may

Каним те да ни последваш в това пространство, отново отворено за всичко, което най-много ни харесва.

Тук ще намериш онова, което прегръщаме с отворени обятия.

Навън мирише на разцъфнал бъз, силна глъч се носи около парковете, а радостни феи обикалят из градския лабиринт. Светът жужи щастливо, пролет е! Подаряваме ти специални моменти, грижливо опаковани за теб. И нека всяко нещо, до което се докоснеш, да прелива от слънце и топлина. Вдъхновението идва със:

Трейлърът: Dune Part 2

Феновете са в екстаз, „Дюн 2“ идва през ноември! Коментарите под първия трейлър са категорични – хайпът по новата част е сравним само с този по „Властелина“ през 2000-те. Нищо чудно, „Дюн“ е основополагащата творба в жанра, а екранизацията на Дени Вилньов обещава да се превърне в една от култовите кинопродукции на съвремието.

Песента: PJ Harvey A Child’s Question, August

В края на април меланхоличната кралица ни подари първия сингъл от предстоящия си албум. Омагьосващата песен улавя усещането за утеха, споменато от Harvey. В албума ще чуем нейното завръщане към корените – с вдъхновения от хора като Нина Симон и Боб Дилън. Целта ù е да предостави на слушателите „място за почивка, утеха, комфорт“. А нямаме ли нужда от точно това?

Керамиката: ZEMYA

zemya ceramic

Обичаме да откриваме съкровища в морето от мате- риални придобивки, които ни заливат. Изпипана до послед- ния детайл, с разпознаваем стил и нежни тонове, керамиката на @zemya.ceramic ще се превърне в любим акцент в интериора и ежедневието ти. Всеки артикул в портфолиото им е произведение на изкуството, което обикваш в миг.

Събитието: БУНА

Буна

Форум е децентрализиран фестивал, подкрепящ развитието на българската съвременна визуална сцена. Буните разбиват вълните и променят брега… Фестивалът събира над 100 утвърдени артисти от съвременните визуални изкуства в страната в 5-дневна програма в творческия квартал на Варна, Таляна. Програмата от 24 до 28 май включва над 60 събития в над 20 различни локации.

Артистът: Елиза Иванова

Елиза Иванова

По-известна с артистичния си псевдоним @eleeza, илюстраторката е част от екипа, създал някои от най-впечатляващите филми на анимационния гигант Pixar в последните години. Освен с анимация и 3D се занимава и с конвенционално рисуване. Изящното движение на ръката ù създава феноменални изображения. Цветовете вдъхновяват, а щрихите привличат и те карат да скролваш без край в профила ù.

Колаборацията: Le Specs X More Joy

more joy

Май месец е, вече нямаш извинение да не носиш слънчеви очила. А ние ти показваме най-яките този сезон! Откакто дебютира през 2018, капсулният лейбъл More Joy събра доста погледи заради оптимистичния си фънки дизайн. Втората им колаборация е с култовата австралийска марка очила Le Specs, а резултатът е вдъхновена от 90- те масивна рамка в 6 жестоки цветови комбинации.

За още любопитни истории: 3 начина да пребориш пролетта, а не тя теб

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *