Събития за седмицата: 15-21 май

С какво те съблазнява София тази седмица

0 коментара Сподели:
Събития за седмицата

Единствената пълна работна седмица този май реши, че одеждата на сиви облачета ще ѝ отива най-много.

И така – прогнозата за тази седмица включва чадър, боти и якето, което всяка седмица прибираш в гардероба с надеждата да е за последно преди следващия мокър сезон. За да имаш къде да ги разходиш така че да спреш да обръщаш внимание на времето, сме ти подготвили седмична селекция от събития. Фокусирали сме се върху уикенда, за да не действаме на продуктивността ти, заедно с желанието да останеш под завивките. Последвай ни в приключението. Гарантираме, че бурите ще останат извън теб. Наистина. Само гледай какво се случва:

Бележки от Бов – самостоятелна изложба на Йоханес Мундингер
до 16 май, Depoo

Йоханес Мундингер е художник и стенописец от Берлин. Той развива своето творчество също и в посока арт инсталации и инициира колаборативни проекти. Творчеството му често се отнася до определена среда или конкретни места, като се занимава с техния исторически или социален контекст. Интересно е да видим прочитът му върху толкова познатото ни и толкова централно, близко до сърцето ни, село Бов. Събира впечатленията си от вила, кацнала над Искърската долина. Гледката от прозореца на ателието се простира върху дефилето и пътя от двете страни на реката, стесняващ се в извивка, следвайки течението ѝ, и изчезващ зад следващата планина. Какъв е крайният резултат от пребиваването му там можеш да видиш в Depoo до вторник.

Plant Exchange среща
19 май, Coffee Syndycate

Искаш да имаш растения вкъщи? Вече имаш няколко? Имаш повече от няколко? Може би… доста? Имаш малка джунгла? В живота ти всъщност има повече цветя, отколкото хора? Ами, чудесна новина! В петък сме на растително приключение в любимото ни кафене Coffee Syndicate, известно с пълната си със сукуленти вана. Всеки ще има възможността (даже ще бъде поощрен) да размени, подари или получи красиви растения от усмихнати хора. Така че грабвай китките и се присъединявай!

Елена Сиракова – „Първа линия“ Promo
20 май, Sofia Live Club

Лятото е зад ъгъла и всички ставаме все по-нетърпеливи да усетим горещия пясък под краката си. Е, като гледаме, това малко ще се забави, но пък Елена Сиракова е решила да ни потопи дикретно в това настроение с “Първа линия”! На 20 май в Sofia Live Club ни очаква промо, достойно за летни нощи. От организаторите загатват, че това няма да е единствената изненада, която ни е подготвила… Зедно с Елена за взривоопасно чувствен лайв на сцената ще бъдат Момчил Косев – китара, тромбон & вокали, Александър Славчев – китара, Радослав Славчев Riverman – бас, Александър Васев – клавишни, Юлиан Янев – клавишни, Виктор Викторов – барабани, Мартин Бодуров – тромпет, Христина Нейкова – вокали, Катя Кръстева – вокали.

Street Music Fest
19-21 май, Площад Славейков

Street-Music-Fest

Музика, стрийт арт, фотография, цирково изкуство, танцови и театрални изпълнения те очакват на площад „Славейков“, защото мястото на музиката невинаги е в концертните зали и препълнените клубове – често тя нарича свой дом туптящото сърце на града. Освен, че ще чуеш страхотни улични изпълнители на живо, част от любимите ти творци ще са там, можеш да се включиш в специален тур от „Sofia Graffiti Tour” и да обиколиш емблематичните графити произведения на изкуството из града или да се запишеш на майсторски клас по фотография с Иван Шишиев от „Етюдите на София“. Разбира се, няма да липсват и вкусни неща за хапване и пийване, отново с градски характер, а центъра на София ще кипи от вълнения и изненади.

Непоносимо дълги прегръдки
21 май, Топлоцентрала

Две млади двойки – Чарли и съпругата му Моника и случайно запозналите се Еми и Крищоф – откриват, че животите им са свързани с мистериозно извънземно същество. Всеки един от тях е в трудна ситуация, в която светът около него не го приема, а и те изобщо не разбират този свят. Спасението идва под формата на извънземен глас, който предлага на всеки от тях шанса да потегли към друга галактика. Пиесата засяга социално актуалната тема за миграцията и изследва духовния и чувствен опит. Това е първа постановка в България на тази пиеса на един от най-интересните, еуфорични и популярни съвременни драматурзи – Иван Вирипаев. Това е и първа среща с драматургията на Вирипаев на режисьора Крис Шарков, изследващ от редица досегашни спектакли, проблемите на съвременния човек.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *