Ако Star Wars бяха режисирани от Уес Андерсън

Midjourney ни дава възможност да надникнем в една малко по-различна галактика

0 коментара Сподели:
wes anderson star wars

Колко десетилетия, или по-скоро години, ни делят от това изкуственият интелект да може да създаде цял филм?

Това е един от въпросите, които живеят в главите ни през последните месеци. Виждаме все по-добри рендъри на „Как щеше да изглежда еди кое си, ако беше от вселената на друго нещо„, и с всеки един пример резултатите стават все по-впечатляващи. Днес е ред на може би най-прецизният проект на Midjourney, който сме виждали. Reddit потребителят Curious_Refuge споделя своя версия на култовата сага „Междузвездни войни“ (чийто създател, Джордж Лукас, има рожден ден тези дни). Този път героите от галактиката изглеждат сякаш излезли от Гранд хотел „Будапеща“ и са абсолютно перфектни!

Всичко в стилистиката на условният трейлър е изпипано до най-малкия детайл в стилистиката на Уес Андерсън. Цветовете са пастелни, сякаш минати през филтъра на режисьора, а кадрирането е по-симетрично от прическите, модерни напоследък.

Яростни фенове сме на визионерът с необикновено внимание към детайла и избор на нестандарти ъгли при заснемането на сцените. Стилът на Андерсън се характеризира с чувствителност в кадрите, която те пренася в старите киноленти. Филмите му са чиста поезия и фантазия в комбинация с бурлески герои. Сюжетните линии са визуален разкош. Сега, това става реалност и за „Междузвездни войни“.

Това изказване не значи, че не обичаме сагата такава, каквато е!

Просто идеята да видим Скарлет Йохансон като Принцеса Лея и Тимъти Шаламе като Люк, е просто зашеметяваща!

Като говорим за потенциален каст, в духа на Уес Андерсън, имената са: Тимъти Шаламе като Люк Скайуокър, Скарлет Йохансон като Принцеса Лея, Едуард Нортън в ролята на Хан Соло, Бил Мъри като любимият ни Оби Уан иДжеф Голдблум като Императора.

Хайлайт са ни Уилем Дефо като Велик моф Таркин и Ейдриън Броуди в костюма на Чубака.

Оуен Уилсън пък облича черното наметало и слага маската на Дарт Вейдър. Бихме били за никъде във вселена без R2-D2 и C-3PO.

Изкуственият интелект ни дава възможност да надникнем в светове, които никога не са съществували, и това е жестоко!

Тук можеш да гледаш цялото видео, и кой знае – може да се вдъхновиш да създадеш хипотетична реалност, в която „Титаник“ е дело на Тарантино…

В тренда: Как да снимаш като Уес Андерсън

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *