Как да снимаш като Уес Андерсън и защо стана толкова тренди

SOS. Пристрастени сме

0 коментара Сподели:
Wes-Anderson

Matthias Nareyek / Getty Images

Трябва да си забелязал, че дънките, които казваше на майка ти, че са демоде, сега са в мола.

Със сигурност си забелязал, че модерната музика в момента е тази от началото на 2000 година. Не може да си пропуснал и факта, че всичко старо, след време се превръща в ново. 

Gen Z хората са основен фактор в диктуването на моди и тенденции, включително връщането на такива от преди години. Интернет поколението трансформира енергията си в онлайн съдържание, което успешно влияе на гардероба, колата, работата и интересите на обществото. Трендът с видеа в стил Уес Андерсън е новото 20, което пристрастяващо много харесваме.

Кой е Уес Андерсън?

Wes Anderson 2

Fotos International / Getty Images

Ако се питаш този въпрос, значи не отделяш време на Instagram- или TikTok-профила си. Социалните мрежи се пръскат от видеа, копиращи творчестовото на Уес Андерсън. Режисьорът, снимал The Darjeeling Limited, The Fantastic Mr. Fox, Moonrise Kingdom и The Grand Budapest Hotel, има специфичен визуален стил.

Един от най-забележителните похвати в проектите му е цветовата координация.

Той обработва филмите си в пастелни гами и чрез симетрично позициониране на обектите пред камерата. Творчеството на Андерсън се отличава с необикновено внимание към детайла и избор на нестандарти ъгли при заснемането на сцените. Стилът на Андерсън се характеризира с чувствителност в кадрите, която те пренася в старите киноленти.

Добре, искам да снимам като Уес!

Тенденцията в заснемането и обработването на видеата, все едно са снимани от самия Андресън, не изисква да разполагаш със скъпа камера или перфектна локация. Достатъчно е да използваш въображението си и да си изгледал няколко видеа, не че имаш избор – те са навсякъде, с препоръки как да превърнеш твоя проект в истински …филм.

Използвай симетрията като отправна точка. Така ще постигнеш търсения баланс, ред и равновесие. Намери предмети, които са подредени в прави линии, поддържат композицията и допълват визията на героя във видеото ти.

Важно! Героят не трябва да издава звук, но може да прави физиономии, да скача или тича.

Използвай докрай идеите на Андерсън и остави картината сама да говори. Обектът във видеото може и да е статичен и да гледа в обектива докато света около него продължава да се движи. Представи си, че си папарак и редувай действия – снимай предмети, хора, врати, улици, в зависимост от идеята на видеоклипа. Тихите кадри събуди с фънки музика и Voilà!

@irinahp

Lisbon, but make it Wes Anderson 😉 Here some of my favorite spots: 📍Ponto Final restaurant (try to make a reservation before) 📍Conoba Café (lots of vegan options!) 📍Miolo Café (perfect for brunch) 📍best Pastéis de nata: Castro & Manteigaria #lisbonportugal #lisbon #wesanderson #wesandersontrend #accidentalywesanderson

♬ Obituary – Alexandre Desplat

Оф, и ти ли не знаеш От кое поколение си? (нека разберем веднъж завинаги).

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *