Кои са любимите места на Весо Овчаров в София и над нея?

Представяме ти новата си рубрика Sofia on the GO с един от любимите си атлети

0 коментара Сподели:

Знаем, че си имаш любимо място на дивана вкъщи!

Или конкретно ъгълче за своята постелката в йога студиото. В залата за срещи в офиса, на масата за вечеря и дори в ресторанта, в който влизаш за първи път в този си живот. Може би си имаш тротоарна плочка за изчакване на светофара пред вас или често паркираш при Народния, ако е свободно онова място между двата служебни абонамента…

Твоите места вървят с усещане за комфорт, лека усмивка и така фундаменталното за Маслоу чувство на сигурност.

В Sofia on the GO, новата ни видео рубрика, вадим лексикона и тактично пропускаме страниците с гадже, хоби, любим цвят и животно.

Питаме директно любимите си градски агенти – кои са твоите места в града?

В тази София, която познаваш от n на брой години, да не задълбаваме. От кръстовища, алеи и паркове, през кафенета, барове и крайни точки – къде те връхлитат спомени, пропити с допамин и с каква точно сила те удря в земята особената сладка меланхолия.

Подготви се отсега, че е много вероятно да изневерим на полезния си навик да ти показваме нови места на градския хоризонт.

Wait, what?

Почти сигурно е, че част от тях познаваш, кои бегло, кои до болка. Фокусът ни в тези видеа е върху пречупването им през призмата на главния герой – защо са важни лично за него, къде се крие сантиментът и издържат ли на време спомените.

Кога за последно беше в Борисовата градина за да послушаш звуците, да те заболят очите от зелено и да усетиш пулса на гората? Вероятно ходиш там да бягаш, да се чудиш какво се случва с къпалнята Мария Луиза или просто за да те разхожда кучето.

Което и да е твоето weapon of choice, доколко го приемаш за даденост и има ли начин да видиш уж добре познато място като ново. Тук и сега, за първи път.

Помагаме ти с гледна точка, през очите на друг, а кой знае – да преоткриеш старо място по нов начин може да е не по-малко ценно от това да си намериш ново. 

В епизод 1, Red Bull атлетът Весо Овчаров ни показва своите оазиси в градската среда и най-скъпи на сърцето си местенца в София. И над нея…

Още от каналът ни в YouTube: Прея – диамантът на българската музикална сцена

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *