Wings for Life World Run: едновременно в 5 града в България

0 коментара Сподели:
wings for life run

Wings for Life World Run има 10-годишна история, която следим отблизо и подкрепяме най-радушно.

Toва е уникално по формат събитие, което дава възможност на хора по целия свят да бягат заедно в подкрепа гръбначните увреждания да станат напълно лечими. И ти можеш да си част от каузата в единствения ден в годината, когато хора по целия свят бягат за тези, които не могат.

Тази година за пръв път бягането ще се проведе в София, Варна, Бургас, Русе и Велико Търново – за тези, които не могат.

Към момента записалите се участници са над 300, като 100% от всички дарения под формата на стартова такса отиват за проучвания с цел да се намери лек на хора с гръбначно-мозъчни травми.

Ivaylo Donchev / Red Bull Content Pool //

Бягането набира все по-голяма популярност в страната, а сред посланниците на каузата са рекордьорът в планинското бягане Кирил Николов – Дизела, водещият Део, лекоатлетката Карин Околие, популярният в социалните мрежи треньор Иван Георгиев, както и неправителствени организации като фондация GLAS (gays and lesbians accepted in society), Greenpeace България, СК Бегач, СК iRun и много други.

Атлетите на Red Bull – парапланеристът Веселин Овчаров и кайт-сърфистът Никола Абаджиев също ще бягат в Борисовата Градина, София с останалите участници от града. Пара-олимпиецът Владимир Гюров, заедно с първия български отбор по баскетбол в колички – София Балкан за пореден път застават зад каузата. Заради уникалния формат на състезанието, всички приели каузата гръбначните увреждания да станат напълно лечими, могат да бягат заедно с разработения Wings for Life World Run App, независимо къде по света се намират.

Ivaylo Donchev / Red Bull Content Pool //


За да е част от бягането и глобалното класиране, всеки участник трябва да има инсталирано приложението Wings for Life World Run App, достъпно за iOS и Android. След успешно дарение в платформата от миниум 8 евро за страната, участникът е регистриран в глобалната Wings for Life World Run система.

Бяганията започват точно в 14:00ч. българско време, едновременно в над 190 държави по цялото земно кълбо. Преди даване на общ старт на бягането, приложението трябва да е успешно активирано на телефона на участника.

„Крила за живот“ е неправителствена изследователска фондация, основана през 2004 година от Дитрих Матешиц и двукратния световен шампион по мотокрос – Хайнц Кинигаднер. Целта на фондацията е да намери лек за гръбначните увреждания, които засягат повече от 3 милиона души по света, парализирани вследствие на травма, и 130 000 нови пациенти всяка година, пострадали вследствие на пътно-транспортни произшествия, падания или спортни инциденти.

Vlady Gyurov and participants pose for a portrait during the Wings for Life World Run in Sofia, Bulgaria on May 9, 2021 // Ivaylo Donchev / Red Bull Content Pool //

Ех, София: любовта, без която не можем.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *