Издаваме ти и следващата част от артистите на Sofia Live Festival

UNKLE, 1000mods, KiNK и Rachel Row се включват в програмата

0 коментара Сподели:
Sofia Live Festival 2022

Фестивалът за градска култура и музика SOFIA LIVE FESTIVAL продължава да следва целите си и да ги надгражда, като разширява лайнъпа си и белязва юни с ярки маски.

Нова вълна от актуални международно признати артисти се включва в третото издание на SOFIA LIVE FESTIVAL. Той ще се проведе на 23-ти, 24-ти и 25-ти юни 2023 г. на Арена София (Колодрума) в Борисовата градина.

Тази година и ние ставаме част от SOFIA LIVE FESTIVAL със собствена сцена! На нея ще видим едни от най-актуалните имена от градския клубен живот. В първата фестивална вечер на 23-ти юни, на Go Guide Stage ще имаме удоволствието да чуем на живо най-успешния български диджей и продуцент Страхил Велчев – KiNK. Той ще бъде в компанията на прекрасната Rachel Row.

До имената на вече обявените Chet Faker, Wax Tailor, 1000names, Alina Pash, Love’n’Joy, Me and My Devil, Nocktern, Bulgarian Cartrader и Vianne се нареждат още! Очакваме британската електронна трип-хоп формация UNKLE и най-успешната гръцка рок група от последните десетилетия 1000mods.

Едно от най-вълнуващите събития на годината води истинска легенда у нас.

UNKLE пристигат, за да оглавят основната сцена на фестивала на 23-ти юни, а преди тях ще забие гръцкото рок явление, спечелило сърцата на множество родни меломани.

През последните 30 години James Lavelle е в челните редици на световната клубна култура. Известен е както с изключително еклектичните си DJ сетове, така и с продуцентската си работа под псевдонима UNKLE.

Той продуцира албумите си в колаборация с безброй музиканти като Thom Yorke, Richard Ashcroft, Brian Eno и Josh Homme.

Албумът The Road: Part II / Lost Highway, оглавява класацията за електронен албум на Billboard през 2019г. С UNKLE James Lavelle печели наградата MPG за ремикс на годината цели четири пъти през последните седем години. Известен е и с ремикси на песни за много различни творци като Beck, London Grammar, Ian Brown и Can. През март 2021 г. UNKLE издава първата част от микстейп проекта Ronin I, който включва синглите Do Yourself Some Good и If We Don’t Make it. През 2022 г. пък пусна и втората част от проекта Rōnin II.

С излизането на дебютния албум “Super Van Vacation” през септември 2011 г., 1000mods взривяват европейската музикална рок сцена със своята тежест, чудовищни ритми и любов към винтидж звученето.

Още тогава бандата дава заявка, че ще са пример и вдъхновение за цяло поколение музиканти. С втория си албум “Vultures” групата отново показа невероятните си творчески умения в създаването на песни и очарователния си подход към тежката музика. “Repeated exposure to…” се приема като безспорен шедьовър както от стари, така и от нови фенове. 2020г. се оказва ключова за 1000mods.

Техният дългоочакван четвърти студиен албум “Youth of Dissent”, продуциран от легендарния продуцент Мат Бейлс (Pearl Jam, Mastodon, Isis, Soundgarden и т.н.), разчупва времевото пространство, постигайки невъзможното: Пътуване във времето до славните 90-те и легендарното избухване на гръндж рока! Примитивен, оригинален и вдъхновяващ, техният тогава новооснован стил на писане на песни мигновено привлича по-широка аудитория, като среща голям ентусиазъм от страна на феновете и международната музикална преса.

Гръцкото рок явление, което също ще видим за първи път на родна земя, обещава истински пир на сетивата.

Билетите „Ранно пиле“ за 25-ти юни са напълно изчерпани, но остават още малко количество тридневни и еднодневни за 23-ти и 24-ти юни. Цените за тях все още са 35лв. за един ден и 80 лв. за трите фестивални дни и могат да бъдат намерени в мрежата на Eventim и партньорските каси. След изчерпване на количеството им, редовната цена ще е 45лв. за еднодневен билет и 110лв. за тридневен пас.

Фестивалът е част от „Календар на културните събития на Столична община“ 2023г. Провежда се в партньорство с GO GUIDE и с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“/ National Culture Fund, Bulgaria.

Тук ще откриеш първата част от звездния лайнъп.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *