Истории за театъра на сцената и в живота

За театъра на сцената, в живота и в киното – селекция от късометражни филми в няколко града

0 коментара Сподели:

Кадър от късометражния филм „Театрален роман(с)“

Банална е мисълта, че животът е театър, а ние сме неговите актьори и все пак огледайте се около себе си и неминуемо всичко ще ви напомни на някоя пиеса. Също такова клише е, че театърът имитира действителността, но отидете на някое представление и моментално ще забележите приликата. Ако пък предпочитате киното, от редакторския екип на Кинематограф са подготвили една незабравима селекция от късометражни филми, които да ви напомнят за размитите граници между сцената и реалността.

„Истории за театъра на сцената и в живота“ е заглавието на поредица от кино-събития,

които ще се проведат в над 6 български града през следващите три месеца, а в София ще бъде на 19 Април от 19ч в КЕВА!

Звездата на вечерта ще бъде „Театрален роман(с)“ на режисьора Теодора-Косара Попова, който преди броени дни спечели наградата на публиката на престижния Film O’Clock International Festival. Един оригинален и елегантен прочит на темите за театъра, любовта и малките детайли, които превръщат една случка в съдба. Предишният филм на младата авторка беше номиниран за студентските награди Оскар през 2020 година, а новото й заглавие е не по-малко обещаващо. В авторския състав на филма като съ-сценаристи влизат още Павла Котова и Тончо Краевски

Друг акцент в програмата ще бъде още един български филм – „Антракт“,

който е с участието на актьорите Анна Петрова и Ники Сотиров, а режисьор и сценарист е Мартин Динков. Сюжетът заплита една сложна ситуация, която нахлува от реалния живот в пределите на сцената и взема неочакван обрат пред очите на нищо неподозиращите зрители.

Кадър от късометражния филм „Антракт“

Специални гости на прожекциите ще бъдат Теодора-Косара Попова и Мартин Динков, които ще са на разположението на публиката за дискусия след филмите.

В селекцията са включени още два страхотни филма от Норвегия, които на свой ред ще отнесат фабулата по тънката и понякога трудно различима граница между театъра и действителността. Програма и билети ще откриеш на този линк.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *