Destructive Creation официално разцепват мрака с първата у нас вендинг галерия за изкуство

Отдавна чакахме да съобщим нещо толкова яко – този петък мобилна вендинг галерия, създадена от любимците ни Destructive Creation, отваря врати

0 коментара Сподели:

снимки: Destructive Creation

Изкуството ни е приоритет номер едно, а когато то е създадено от добре познати градски имена, чиито акции в любимата ни столица (и не само) никой до момента не е успял да повтори и като послание, и като изпълнение, ние сме неизмерно щастливи.

Ето защо с пляскане на ръце ти разкриваме голямата новина – Destructive Creation откриват вендинг галерия за изкуство!

Точно на 7 април (този петък) от 19:00 часа в ресторант за бързо хранене „Пикник“  в бизнес сграда РУВЕКС, ул. „Проф. Александър Танев“ 11, жк Младост 4 отваря мобилна вендинг галерия за изкуство, създадена от Destructive Creation. Първият подобен арт автомат за бързооборотно изкуство открива и с първа авторска изложба на колектива, която включва повечето от знаковите им провокации във формата на обекти, които се побират в джоба. Първата изложба в мобилния арт автомат е авторска и включва известни творби на анонимните визуални артисти. Времето и мястото също не са избрани случайно – по-малко от седмица след поредните избори и изцяло в духа на бързооборотното време, в което живеем.

 Всички посетители, които си носят дребни, ще могат да избират от разнообразни творби, които да си купят срещу скромна сума от автомата. Всеки може да се сдобие например с шаблон за многократна употреба с незабравимия образ на уъндър уомъна на София, с който да изчисти уличната мръсотия, като маркира дадено градско място и така да предизвика идването на екип на Общината, който да унищожи произведението и да остави едно сравнително по-чисто петно в града.

Комплектът стикери „България е супер яка“ пък служи, за да накараш някого да се усмихне,

като му дадеш да разбере, че докато облакът на кемтрейлса стигне до покрива на блока му, той отдавна ще се е довършил сам, ако продължава с негативизма. Други творби във вендинг галерията са магнитите и стикерите „Кот такоа“ – истинският бранд на свободата, който освобождава от отговорност и събира цялата мъдрост на народа ни, закодирана в принципа „КоттаКоа“. „Павираното рубик кубче“ на Destrucitve Creation пък цели да подобри рекорда за подреждане на известното кубче за по-малко секунди от броя архитекти с много години стаж и добро образование, които не могат да подредят плочките и паветата на София, станали пословични със своята динамика и разчупеност.

Наред с още доста артикули в автомата за изкуство ще има тиксо Celvin Klain, с което да превърнете всичко в луксозно бельо, и разбира се – най-емблематичния спомен, който можеш да си вземеш от София под формата на магнитче, фигурка и чанта „В крак с времето“. Това са последните сувенири от паметника, който беше или не беше във „В крак с времето“ и затова „изби зъбите“ и металните пломби в захапката, сковала София.

Изложбата е ново начало в творческото развитие на Destructive Creation,

тъй като това е една малка вендинг машина за човечеството, но със своите 200 кг е голям проект за тях. Българската неформална група от анонимни артисти прави провокативно и отличително изкуство в градската среда от 2011 г. насам, като не спира да отправя социални и политически послания със своите акции. Към днешна дата Destructive Creation могат да се похвалят със силно разпознаваем почерк и много последователи в социалните мрежи. А настоящата изложба цели да върне надеждата, че има живот и след поредното издание на вендинг изборите.

Автоматът за изкуство се реализира с финансовата подкрепа на Министерството на културата, програма „Визуални изкуства“,  а след ивента вендинг машината ще се появява и на изложби, литературни четения, арт инсталации и разнообразни културни мероприятия, а в бъдеще ще представя работите и на други популярни и по-малко разпознаваеми артисти. Виж ивента тук.

За още от същото – виж една култова селекция, в която ги включихме Белите платна на соца: нови изкуства върху стари паметници

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *