Технологичните гурута от HiCast ни разказват най-новото от света на иновациите

Петият сезон на подкаста за технологии HiCast превзема и YouTube

0 коментара Сподели:

Подкастите са вселена от необятни знания,

а в последно време примерите на родна земя не отстъпват по качество и интерес на тези, които наложиха формата в световен план. Те са супер вариант да научаваш нови неща докато шофираш, пътуваш за работа или се чудиш какво да правиш в този живот. Лесно се превръщат в основен източник на новини, знания и развлечение за заетия предприемач и дори за обикновения човек. Такъв е случаят и с технологичната поредица на нашите приятели и колеги по призвание от HiComm. Водещи са заместник главният редактор на списание HiComm Стоян Тошев, главният редактор на hicomm.bg Тодор Тодоров, в компанията на технологичния журналист Хелиана Велинова.

Ако имаш интереси в сферата на технологиите, науката, иновациите, игрите и филмите –можеш да откриеш HiCast във всички стрийминг платформи SpotifyApple PodcastsPocket CastsGoogle Podcasts и т.н.

Очакват те задълбочени анализи и различна гледна точка към технологични събития и иновации, както и основните теми, които HiCast разглежда – наука, Космос, технологични джаджи и много други, както и филмови препоръки и интересни предложения за игри.

В рамките на новия сезон стартира и рубрика, посветена на изкуствения интелект, в която водещите ще коментират случващото се в тази бързоразвиваща се индустрия и ще споделят впечатления от тестваните от тях AI инструменти.

От сезон 5 епизодите на HiCast ще се качват и в Youtube канала на HiСomm, за да бъде подкастът още по-достъпен за всички.

И този сезон партньор на подкаста е PokerStars, част от Flutter International – международната дивизия на Flutter Entertainment – водеща глобална компания за онлайн спортни залагания и игри, управляваща някои от най-иновативните, разнообразни и отличителни брандове в сектора. Технологиите са в сърцето на всичко, което компанията прави, с което напълно отговаря на основната мисия на подкаста – да информира и да бъде полезен за всички слушатели, които се интересуват от сферата на технологиите.

И в този сезон екипът на HiCast ще продължи да кани интересни гости – както представители на иновативни компании, така и професионалисти от различни технологични сфери. В първия епизод за новия сезон гостува авиационният инженер док. инж. Недислав Веселинов и един от създателите на Софийския планетариум – „Андромеда“.  

Идеята за планетариума се зарaжда поради липсата на такъв иновативен комплекс на територията на София, което превръща града в единствената европейска столица без Планетариум. Днес, благодарение на неуморната работа на Неди и екипа му, както и подкрепата на различни компании и организации, включително ученици, Софийският планетариум е  факт и е едно вълшебно място, което ще ви отведе на пътешествие сред звездите. „Андромеда“ се намира на територията на РЦСИ „Топлоцентрала“ (ул. „Емил Берсински 5“) и е подходящ за всички възрасти.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *