Editors’ Choice: селекция, която да те подготви за пролетта

Нещата, които обикнахме през март

0 коментара Сподели:
editors' choice (1)

Плавно преминаваме границата между зимата и пролетта и отпускаме тяло и душа в очакване на по-топлите дни. Готови сме да посрещнем новия сезон с отворени обятия, а на следващите редове споделяме с теб онези неща, които са привлекли вниманието ни. Споделяме думите на велики хора, а сърцата ни туптят в ритъма на музиката.

Песента: Ghosts Again

Depeche Mode имат специално място в колективното сърце на света и дори само новината за новото им парче ни хвърли във вихрушка от емоции. Ghosts Again е 80-арски синт поп поклон към Анди Флетчър, когото изгубихме миналата година. Видеото е силно вдъхновено от друг иконичен творец – Ингмар Бергман и по-точно легендарния му филм „Седмият печат“.

Джадата: Lyric Speaker

Не се сещаме как да опишем тази джаджа освен като неземна гъзария! Cotodama е компания, създадена през 2016 в Токио. Целта ù е да създаде още по-силна връзка между музиката и слушателите. Иновативната музикална кутия „прожектира“ текста на песента, която звучи с не по-малко впечатляващи графики, а колаборациите на сайта им са просто зашеметяващи.

Филмът: Lynch/Oz

Ако някога си се замислял за смисъла на някое от произведенията на Дейвид Линч, този филм може да ти помогне по пътя към осъзнаването. Александър О. Филип ни показва, че ключът към разгадаването на целулоидните видения в „Синьо кадифе“, „Туин Пийкс“ и „Диво сърце“ се крие в друга кинокласика – „Магьосникът от Оз“. Да, онзи филм с Джуди Гарланд. „Линч/Оз“ ще те отведе на документално пътешествие!

Ароматът: Replica On A Date

Към любимите аромати Replica Maison Margiela добавят нещо ново, заключило в себе си онези първи трепети в любовта. Флорални аромати, сякаш бутилирани, докато златният час облива с топлина Южна Франция и нейните лозя. Симфонията е създадена от майстора парфюмерист Carlos Benaim и сомелиера Manuel Peyrondet, а нотките са прясно грозде, разпукало се от сладост, рози, касис и пачули.

Подаръкът: Картите на Emprove

„Пробуждане между редовете“ представлява умалена версия на 30-те вълнуващи истории от изложбата със същото име, която видяхме по-рано в „Квадрат 500“. Създадени, за да променят погледа ни към нас самите, към нашите близки и към света, който ни заобикаля, те са дело на български артисти, обединени в желанието да дадат гласност на проблема с физическото и емоционалното насилие. Благотворителни са и можеш да ги откриеш на ул. „Крум Попов“ 16 и тук.

Бизнесът: SproutWorld

Когато семенцето на една идея в крак с времето бъде посято в подходяща почва, се раждат великолепни неща. Sprout World е засадена от студенти по роботика в MIT концепция, благодарение на която можем да отгледаме нови растения, засаждайки крайчетата на моливи за писане и такива за гримиране. В моливите е добавена капсула със семена, от която след живота на средството за писане израства bee-friendly цвете. Накъде по-хубаво?

Go Guide събира образа на перфектната жена с екслузивно събитие на 22 март

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *