Мomenti: мястото за чай и шоколад в София

Парче разкошен шоколад и ароматен чай са вечните ни любимци, а ето и къде ги откриваме в цялото им съвършенство

0 коментара Сподели:
Momenti

Трябва да си подаряваме наслада за сетивата не само на празници.

Трябва да живеем с ароматни нотки във всеки делник и със сладост на върха на езика във всяка житейска ситуация.

Ето защо винаги когато искаме да направим седмицата си по-красива, вкусна и изкушаващо примамлива, залагаме на парче висококачествен шоколад и чаша чай, който ухае на магия и вълшебства. В красивата ни столица има много локации за чай, кафе и шоколад, но ние определено си имаме нов любимец в дългия ни списък от сладки местенца. Запътваме се с бодра крачка към ул. „Солунска“ 32, за да попаднем в ухаещия на щастие магазин Мomenti. Мястото може да намериш и онлайн ето тук или да се разходиш в него виртуално тук, но наша милост задължително отваря вратите на физическата му локация, която е събрала всичко, което един ценител на добрия вкус може да желае.

Мomenti е създадено, след като основателите му посещават една от най-известните чайни в Сингапур – The Chapter, и са буквално запленени от магията на чая и неговите безценни качества. Те искат да донесат и у нас чаената култура, изпъстрена с нови вкусове, невероятни ухания и нетрадиционни комбинации, които се славят с изключително високо качество.

Наричат магазинчето си Мomenti, защото искат то да се превърне в място за специални емоции, свързани с чая, в място за срещи със съмишленици и любители на тази древна напитка.

Momenti фасада

За тази цел те събират тук многообразие от сортове чай – всеки със своята лична магия, чаени аксесоари и приказно вкусни ръчно изработени шоколадови бонбони и трюфели.

Ние определено сме впечатлени от факта, че в Мomenti може да открием над 190 вида луксозен насипен чай,

както и луксозен ръчно изработен шоколад. От пакетираните им съкровища на място те очакват реномирани чаени брандове, като Comptoirs Richard, Floragold, Pure Tea, DelmarTe, Sonnentor, Rosey’s Mark, Julius Meinl и Dallmayr. В изключителното разнообразие от насипен чай откриваме както класическите плодов, билков, зелен, черен, бял, ройбос, Oolong, мента, джинджифил и т.н., така и много екзотични чайове.

Ако искаш наистина да изумиш сетивата си с нещо от богатите им предложения –

не пропускай техния Ром Арабика, шоколадов чай от какаови зърна, както и Жасминови перли от зелен чай „Окото на Феникса“. Последният е много висок клас зелен чай от региона Fujian, Китай. За него чаените листа се събират на ръка и при обработка се ароматизират с пресен цвят от жасмин. Листата се навиват ръчно във формата на фини продълговати перли. Вкусът е сладък, мек, гладък, цветен, на жасмин.

Подсказваме ти още да погледнеш и техните висок клас чаени аксесоари, както и отличната селекция вина.

За финал обаче си запази най-примамливото изкушение тук – шоколада, който определяме, като наистина световен.

В Мomenti ще пробваш шоколади, сурови бонбони, веган органичен шоколад, белгийски шоколад, шоколадови трюфели и какво ли още не. Запази специално място в сърцето си и за произведенията на Bernard, Duc d’O, Chocolate&Love, Rosey’s Mark, Laderach и ChocoLab. Тези брандове наистина знаят как да накарат небцето ни да ликува в шоколадов екстаз. 

Пролетта наближава, сезонът на добрия вкус официално вече започна, а ние те съветваме да не пропускаш да зарадваш себе си с всичко, което са ти подготвили Мomenti.

Обещаваме, че ще си тръгнеш щастлив и с поне дузина изкушения за вкъщи.

За още от същото – виж 5 ексцентрични рецепти с шоколад за по-смелите

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *