Всеки е заподозрян

Абсолютната криминална класика „Убийство в Ориент експрес“ на кино от 10 ноември

0 коментара Сподели:

Романът на Агата Кристи „Убийство в Ориент експрес“ е определян за една от най-гениалните истории, създавани някога. Публикуван преди повече от 80 години – в далечната 1934 г., и до днес си остава любим на нови поколения читатели.

Очарованието на Ориент Експрес е възвеличано от написаното от Кристи и пътешественици продължават да се събират и до днес, за да открият прочутите купета и сервизи от онези дни. Стая 411 в хотел Pera Palace в Истанбул, където се смята, че Кристи е написала романа, също се превръща в популярна туристическа дестинация. По целия свят съществуват общества и клубове, посветени на преоткриването на мистериите на Кристи, особено тези с главен герой Еркюл Поаро.

С какво историята на Агата Кристи пленявя малки и големи години наред? Защо всеки е заподозрян? И кой е убиецът?

От 10 ноември можем да се потопим в мистерията на едно пътуване с Ориент Експрес и на кино.

Абсолютна криминална класика „Убийство в Ориент експрес“ представя прочутия детектив Еркюл Поаро (Кенет Брана), който се опитва да разреши престъпление, превърнало се в едно от най-скандалните в историята. След шокиращото убийство на богат бизнесмен в луксозен европейски влак, движещ се на запад в разгара на зимата, частният детектив Поаро трябва да използва всички свои запазени методи, за да разкрие кой от разнородната палитра пътници е убиецът, преди той или тя да убие отново.

Зашеметяващото представяне на любимата мистерия от Кенет Брана със звезден актьорски ансамбъл и спираща дъха визия кани зрителите на най-напрегнатото пътуване с влак през живота им. Имате ли вече билет?

Звездният актьорски състав на филма включва Джони Деп, Пенелопе Крус, Мишел Пфайфър, Том Бейтман, Луси Бойнтън, Кенет Брана,  Джуди Денч, Уилям Дефо, Дейзи Ридли, Джош Гад, Оливия Колман, Дерек Джакоби и др. под брилянтната режисура на Кенет Брана.

Облачета дим се реят от локомотива на влака. Снежна пелена се стели заплашително по релсите. Сервизи от фино сребро блестят във вагон-ресторанта. Фина дърворезба, кожа и порцелан украсяват пътническите вагони. Един изстрел на пистолет. Това са част от незабравимите изображения, с които започва филмът „Убийство в Ориент експрес“. Всеки е заподозрян!

Ако пък ти се гледа театър, посети този спектакъл.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *