Събития за седмицата: 27 февруари – 5 март

0 коментара Сподели:

Винаги сме вярвали, че всеки ден трябва да е празник. Изпращаме месеца и посрещаме следващия с културна програма, която ни кара да разцъфнем.

Чапкънов – Алхимикът
28 февруари, Бационална Художествена Галерия

Националната галерия открива изложба на българския скулптор Георги Чапкънов, посветена на неговата 80-годишнина. Включени са над 70 творби – собственост на художника, от фонда на Националната галерия, Музея на хумора и сатирата в Габрово, Софийската градска художествена галерия, художествените галерии в Бургас, Велико Търново, Добрич, Русе, Силистра, Стара Загора и Ямбол, частни колекционери.Чрез средствата на виртуалната реалност в една от залите е представен най-знаковият за автора проект – монументът, посветен на град София. Разположена върху 16-метрова колона, тази статуя е малко позната в своите детайли и история. Процесът на създаването й, продължил повече от девет месеца през 2000 г., е представен с откъси от непоказвания досега филм на режисьора Тодор Чапкънов.

Pop Up Music
2 март, Carrusel Club

Навън сме в четвъртък вечер, в любимия ни клуб. Защото в Carrusel има ново парти! В главата ни започва да звучи I Wanna Dance with Somebody, но чакайте – наистина я чуваме. Барманите са усмихнати, бъркат розови коктейли, а приятелите ни подскачат от кеф, когато чуват Бритни Спиърс, а от нищото започват да валят розови балони.
И това не е всичко. Не си измисляме, това е просто новото парти POP UP Music – всеки четвъртък, с пилотна дата 2 март. Преслушайте си MP3-ките – обещават ни, че we gon’ party like it’s your birthday!

Call It a Night Music Video Premiere
3 март, лоф.ть

Усещане за национален празник ни предава великолепната Ива Янкулова, представяйки новото си видео Call It a Night, идващо скорострелно след Chet Baker. По новия си проект Yva работи с режисьора Димитрис Георгиев, а представпнето на песента ще бъде съчетано с акустичен лайв, разбира се само с авторска музка. Заедно с магнетичната Илияна от Dead Мan’s Hat ни подготвят за много нова и вълнуваща обстановка в Лоф.ть, където нито едно парти не е за изпускане. Има и още! Ража и Мартин Михайлов ще селектират музиката за вечерта, което само по себе си си е празник и.. Ива ще празнува и своя рожден ден! Истинско четири в едно събитие ни готвят с любов и внимание. Ще ни очакват след 21:00. Вход свободен!

Memento mori
4 март, Галерия Аросита

„Memento mori” е известен латински израз, който може свободно да бъде преведен като „Помни, че си смъртен“, „Помни, че ще умреш“ или „Осъзнай смъртността си“. С израза се наименува и жанр артистични произведения, които се различават широко едно от друго, но имат една и съща цел – да напомнят на хората за тяхната собствена преходност. Най-новите произведения на Кокимото, включени в проекта, създава през последните три години провокиран от случващото се. Събитията в световен план очертават новия световен ред, с който мнозинството бързо и чинно се съобразява. Оформя се маса от индивиди, подчинени на страха от смъртта. Като социално ангажиран художник, творецът ни напомня, че материята е преходна, а душата вечна.

Премиера на „Мозъчен боклук“
5 март, Yalta Art Room

„Мозъчен боклук” е театрален експеримент – представление за съвременната болест на човека – премислянето. Главният герой е Крокър. Ровейки в себе си, той се опитва да открие смисъла на собственото си съществуване –
защо е тук … и къде е всъщност? Къде е това „тук” … мислите в главата му или има друга реалност?
И какво е „реалност”? Дали образите в главата му са част от него или са задвижващата сила на собствените му противоречия. Има ли смисъл да живее за да разбере отговорите на тези въпроси?! Разбираме под режисурата на  Стоян Руменин.

7 филма с Бари Коган, заради които ще повярваш в съдбата

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *