Дневник на хейтъра: 10 причини да мразим есента

Дежурното хейтене не може да мине без малко "ууу" за есента

0 коментара Сподели:

Свърши не само лятото, но и циганското лято и с промяната на часа вече официално ще можем да се поздравим с дните, в които се стъмва малко след обяд. Заклещена между лятото и зимата, есента се настанява ударно в живота ни, за да ни накара да подсмърчаме, да отделяме по една месечна заплата за костюм за Хелоун, да слушаме коледни песнички два месеца преди Коледа и да се чудим пуловер ли да облечем, тениска ли или просто всичко едно върху друго – и каквото дойде. Както е казал мъдрецът, важно е да е влажно, но само да не е през есента. Какво още освен безкрайните дъждове и облаци дразни всеки хейтър през есента?

1. Връщането на часовника – Един час повече сън в неделя сутрин не е кой знае каква печалба, когато знаем, че ако обядваме малко по-дълго време, като нищо да е дошло време за вечеря. Защото навън е вече нощ.

2. Хелоуин – Ако има нещо по-досадно от тиквите с изрязани лица, вечните еднообразни костюми на вещици, зловещи медицински сестри, герои от „Игра на тронове”, Дракули и други подобни, е мрънкането за това, защо ни е този "американски празник" и "нямаме ли си наши празници".

3. Всичко умира – Заедно с лятната ни любов и романтичното заблуждаване, че и без да сме на плажа, пак ще се обичаме, всичко около нас умира – листа, листа, листа навсякъде.

Депресиращо е също, като да чуем, че вече ще пускат парното. Без да имаме парно.

4. Тикви навсякъде – Кафе с вкус на тиква, вино с вкус на тиква, тиква с говеждо, говеждо с тиква, бонбони с тиква,  торти с тикви… Нека си го признаем, тиквата далеч не е най-вкусното нещо на есента. Тя е като момиче, което сме срещнали в бара – мирише добре, изглежда интересно, привлича ни, защото е модерна… но опитаме ли да продължим с нея, сме крайно разочаровани. По-добре туршия.

5.  Луди температурни амплитуди – Днес е 20 градуса, а утре 2 и вали сняг. Есен, реши най-сетне! Дори Кевин Спейси призна, че е гей. Вземи решение – студ или жега! Да тръгнеш на минус 2 градуса и да се прибереш на 25 градуса, подгизнал от пот, е само от една от причините за друга досадна особеност на есента:

6. Настинките и вирусите – Забелязала съм, че всяка есен се разболяваме. Явно има нещо общо есента и тези променящи се температури, които превръщат  този сезон в  сезона на "Живите мъртви". Положението е "Виждам болни хора навсякъде". Автобусите се превръщат в движещи се инкубатори за всякакви нови видове мутирали вируси, пренасяни от зомбита, за които е въпрос на живот или на смърт да ходят на работа зверски болни, само и само да не си останат вкъщи. От телевизията започват да ни съветват за всякакви здравословни рецепти, с които да се излекуваме – чесън с мед, примесен с джинджифил и котешки нокът, които се варят на пълнолуние в компанията на танцуващи нимфи, носещи в ръце пресни китки магданоз.

7. Носим истински, тежки обувки – Отдавна сме казали чао на сандалите, но вече трябва да приберем и кецовете в шкафа.

Време е да изкараме тежките зимни обувки, с които се чувстваме като Гандалф и дори да сме отслабнали драстично през лятото, от чувството за лекота вече няма и спомен.

8. Коледа – Рано светнатите коледни лампички и веселки песнички по радиото не правят нищо друго, освен да ни припомнят, че още отсега трябва да се подготвим психически за януарския фалит.

9. Диетите са невъзможни – Всеки път, когато решим, че искаме да хапваме здравословно, виждаме примамлива оферта на кофа пикантни крилца и единственото ни желание е да се шмугнем под одеялото с порция вредна храна, за да гледаме на топличко и уютно новия сезон на любимия сериал.

10. Да излезеш от душа – Разбираш, че есента или зимата е тук, когато влизаш под душа, за да се "напариш". Излизането изпод душа обаче ни кара да притичваме от банята до дрехите ни (не дай си боже, да сме забравили да си ги приготвим) с изтръпналата, трепереща крачка на премръзналия Юсеин Болт. 

През есента обаче можеш да организираш пътуване с приятели, от което определено ще ти стане по-весело и ще заобичаш сезона.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *