3 причини да гледаш сериала \“Наркос\“

Пусни Пабло Ескобар в дома си и поживей в Колумбия

0 коментара Сподели:

През 2015-а Netflix пуснаха сериала „Наркос” и направо избиха рибата. Ние сме страшни фенове! Следим го с голям интерес и горещо ти го препоръчваме. Този септември излезе третият сезон. Изгледали сме всеки епизод от поредицата и сме в див възторг. Оценката му в IMDB e 8,9 и си е абсолютно заслужена. Четвърти сезон излиза през 2018 г. С нетърпение го чакаме. За да не се чудиш защо, ето нашите топ 3 причини да го  гледаш. 

1. Историята 
Пабло Ескобар е легендарен наркобарон. Шеф е на картела „Меделин“. Бил е и заместник-депутат. Можем да го наречем и масов убиец. „Наркос“ проследява историята му ,тръгнала от продажба на трева и достигнала големи върхове, но и пагубно падение. Как човек устоява на цялото това напрежение? Ескобар е водил война с правителството, с американските служби за борба с наркотиците и успоредно с това – с други картели, които също са желаели елиминирането му. Сериалът разказва тази история по много интересен начин, с автентични персонажи и събития. Вмъкнати са на места документални кадри. А всичко е разказ от името на американския агент Стив Мърфи, който заедно с партньора си през 80-те са участвали в преследването на Ел Патрон.

2. Визията
Сериалът направо те праща в Колумбия по времето на Ескобар. Наистина имаш чувството, че си там. Става ти едно морно и потно. Усещаш ритъма на живот както на обикновените граждани, така и на наркобароните. Също на правителството, армията и полицията. Операторската работа е достойна за адмирации. Ще видиш много оригинални решения. Голяма част от кадрите са снимани от ръка, което засилва усещането, че си реален свидетел на действието. Цветовете те карат да ти става топло и тягостно, каквото е действието и атмосферата в онези размирни времена.

Цялата картинка на сериала е извадена от тогава с всеки детайл, който подсъзнателно те потапя още и още в онзи свят, управляван от кокаин и насилие.

3. Актьорите
Освен визуалната прилика с реалните лица актьорите пресъздават и техните характери направо перфектно. Ескобар е бразилският актьор Вагнер Моура. Сваляме му шапка! Направил е героя си също толкова безкомпромисен и алчен, какъвто е бил наркобаронът. Много интересно обаче интерпретира отношенията му със семейството. Виждаме слабостта на Ескобар, когато са заплашени най-близките му. Тогава гневът му ескалира и той  допуска грешки. Става прибързан в действията си и печели още повече врагове. Американските полицаи Стив Мърфи и Хавиер Пеня се играят от Бойд Холбрук и Педро Паскал. Те са носители на американското присъствие в действието. Архетипи на типичното ченге гринго. Раул Мендес е президентът Гавиря, който води война с Ескобар. Той постоянно е поставен пред тежки избори в управлението си, воден от желанието си да отърве Колумбия от Ел Патрон. Също и да узакони екстрадицията за наркотрафикантите. Можем да кажем, че и всички, които са в ролята на криминални типове, подчинени на Ескобар, се справят блестящо. Освен че са безпардонни в убийствата, виждаме и тяхната нервност, страх и противоречивост в отделни моменти. Съпругата на Пало – Тата, се изпълнява от актрисата Паулина Гайтан, която интерпретира чудесно личността на тази жена. Тя е винаги в подкрепа на мъжа си. В нея няма злото, на което той е способен. Изпитва чиста обич към него. Водена е от силата на майката и съпругата да запази семейството невредимо в цялата тази ситуация. Общо взето, целият каст на сериала е супер и точно в десетката. Гледай и ще се убедиш.

Ако случайно си подминал „ Наркос“ покрай  големия избор на сериали в днешно време, сега е моментът да поправиш грешката си. Гаранция, че ще се зарибиш. Личността на Пабло Ескобар може да предизвика интереса на всеки зрител. Майсторски разказана, неговата история ще те впечатли и разтърси.

Eто още пет сериала, за да не скучаеш през ноември.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *