The Last of Us: Историята за бащина обич, която танцува по струните на сърцето

Слагаме сериала на висока позиция в личната си класация, макар и само след два епизода

0 коментара Сподели:
the last of us

Ако по някаква случайност живееш без да си чувал за The Last of Us, става въпрос за пост-апокалиптична екшън-приключенска игра, разработена от Naughty Dog. С впечатляващата си графика и една от най-добрите истории в света, тя разказва  за Джоел, закоравял оцелял след световна епидемия, и Ели – младо момиче, което е ключът към лечението. Докато са  заедно, двамата създават искрена дълбока връзка и Джоел започва да защитава Ели, гледайки на нея като на своя доведена дъщеря. Играта изследва темата за бащинството, семейството и усилията, които човек трябва да направи, за да оцелее и да защити своите близки.

Новината за сериал по историята на The Last of Us чухме още през 2020, но чак този януари HBO започна излъчването му и всички гледаме в захлас.

С избора на Педро Паскал и Бела Рамзи за главните роли не сме изненадани от положителната обратна връзка още след първия епизод. Neil Druckmann, който е част от създаването и на играта, и на сериала споделя, че „Красотата на това, което Педро прави е свързана с умението му да не разкрива емоциите на героя си в началото – Ели започва да извлича на малки парченца историята му, а резултатът е завладяващ.“

Връзката между Джоел и Ели е един от най-емоцоналите аспекти на играта и нямаме търпение да видим развитието ѝ и в следващите епизоди. Докато ролята на Джоел бързо открива своя актьор, откриването на правилната актриса за Ели е доста по-трудна задача. Преди прослушването на Бела Рамзи създателите преглеждат повече от 100 различни варианта. Това, което успява да ги спечели при 19-годишната актриса, е възможността ѝ да бъде безапелационно странна – „Нямах усещането, че гледам някой, който играе Ели. Имах чувството, че пред мен стои Ели.“  

Истинската природа на Джоел се разгръща в хода на събитията, а доверието на Ели към него става все по-силно.   

След всяко препятствие, което преодоляват заедно, връзката им става все по-силна. Един от най-емоционалните моменти в играта е, когато миналото на Джоел е разкрито и играчите научават за трагичната загуба на дъщеря му. Това разкритие добавя допълнителна дълбочина към връзката му с Ели и прави отношенията им още по-емоционални. Създателите на сериала използват друг подход и ни показват началото на катастрофата още в първи епизод.  

The Last of Us е силно емоционално пътешествие, което остава с теб дълго след изтичането на кредитите.

Зашеметяващата визуализация на играта, добре написаните герои и завладяващата история я направиха задължителна за феновете на пост-апокалиптичния жанр и всеки, който цени добре разказаната история. Сериалът вече беше обявен за най-добра адаптация на видеоигра. Историята на The Last of Us е толкова впечатляваща, защото предлага не само изпълнено с екшън приключение, но и провокиращо мисли и емоционално заредено изживяване, което ни кара да се запитаме докъде бихме стигнали за тези, които обичаме.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *