Какви са четирите вида килими?

0 коментара Сподели:
goguide.bg - koi-sa-chetirite-vida-kilimi

Изборът на най-добрите килими или мокети за вашия дом може да бъде трудно решение. Има четири основни типа, от които можете да избирате: влакнест килим, с изрязан косъм, плюшен и фриз. Да знаете кой от тях да изберете зависи от вашия начин на живот и стила на вашия дом. Ясното разбиране на разликите между различните типове килими, ще ви помогне да намерите перфектния килим за вашия дом.

Влакнест килим

Влакнестият мокет е чудесен избор, ако търсите практично, издръжливо и стилно решение за вашия дом. Освен това е перфектната комбинация от стойност и комфорт.

Мокетите са изработени от влакно с примка, което осигурява допълнителна здравина.

Това влакно е устойчиво на петна и замърсяване. Следователно, е идеалният подов материал за зони с голямо движение в дома. Този модел са изработени от различни материали, включително вълна, олефин, полиестер и найлон. Те обикновено са плътно опаковани и имат груб вид. Тези видове мокети, могат да се използват във всяка жилищна среда.

С изрязан косъм

Ако обмисляте килим за вашия дом, може би се чудите дали моделът с изрязан косъм, или с примки ще подхожда най-добре на вашето пространство. И двете са популярни и могат да придадат на дома ви уникален вид. Предлагат се от различни материали, включително найлон, вълна и полиестер.

Има и няколко варианта по отношение на цветовете.

Повечето висококачествени космени килими са направени да издържат десетилетия. Тези видове се почистват лесно. Въпреки това, ако имате домашни любимци или малки деца, трябва да помислите за по-меко влакно.

Килимите с текстурирана тъкан, са добър избор, ако имате зона с повече движение. Тъй като текстурираната тъкан, е изтъкана с неравномерни влакна, е по-малко вероятно да видите отпечатъци. Този тип килим, също помага и за прикриване на мръсотия.

Когато купувате килим, трябва да имате предвид размера на площта, която планирате да покриете. Килимите с дълбок косъм могат да бъдат по-трудни за почистване и изискват повече грижи.

Плюшен

Да имате плюшен килим в дома си е много популярен избор. Той е удобен, привлекателен и лесен за поддръжка. Плюшът също е много издръжлив. Има обаче няколко неща, които трябва да знаете, преди да купите плюшен килим.

Нарязаните килими се предлагат както в монохромни, така и в многоцветни варианти. Независимо дали изберете едноцветен вариант или изберете по-сложен дизайн, вашият килим ще добави красив акцент към стаята ви.

Фриз

Килимът Фриз, е вид текстуриран килим. Те са направени от дълги влакна, които са усукани. Това позволява да скрие шевове и други следи. Може също така да маскира мръсотия и отпечатъци.

Те също са много издръжливи и могат да издържат на интензивен трафик. Те са чудесен избор за натоварени домове или стаи с деца. Дебелият плюшен материал осигурява комфорт и топлоспестяващи качества.

Друго предимство на фриза е способността му да прикрива петна. Можете да избирате от различни цветове и шарки. По-тъмните цветови опции могат да ви помогнат да скриете петна и инциденти от деца или животни.

Килимът с добро качество ще абсорбира звука, ще намали ехото и ще намали сметките за комунални услуги.

Колкото по-дълги са влакната обаче, толкова по-трудно се почиства. Фризовите килими могат да изглеждат страхотно върху метал и стъкло. Те имат непринудена, удобна и уютна атмосфера. Те могат да се използват в спални, семейни стаи или коридори.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *