(не)Любовните места на София, които всъщност са по-романтични от всички други

Празникът на влюбените почти е тук, а ние ти показваме пет любими софийски спота, които са си за чиста любов извън клишето

0 коментара Сподели:

снимки: Етюд-и-те на София / Sketches of Sofia

Февруари е периодът, в който празнуваме любовта само и единствено така, както я разбираме ние. Нашата любов не иска луксозни ресторанти или изискани вечери. Тя живее тук и сега, в ритъма на градските улици, в булевардите от обръщалото на трамвай 5 до центъра, в крайните квартали и любимите ни клубове.

Новата любов се случва на емблематични софийски локации,

като Мимас, Попа, Ритуална, спирка Вишнева в Лозенец и омагьосания триъгълник между Народен, Кристал и Раковска. Тази любов не е съвършена като от сладникаво стихотворение, но е истинска. Без клишета, без мечета и балони. За едни любовта може да е топъл чай в два през нощта или споделяне на четката за зъби, за други може да е посрещане на морски изгрев, а за трети да носят любимата тениска на гаджето, когато той е далеч. И понеже твърдо вярваме, че всяка двойка трябва да изразява любовта по нейния си начин, подкрепяме кампанията на нашите приятели от Fashion days, които този февруари ни изненадват със страхотното послание, че е време да покажем любовта, така както я чувстваме и разбираме. Следи ги в социалните мрежи, където новата романтика разцъфтява на необичайни места и се изразява по неклиширан начин. Надникни в съкровените неща, които си споделят хората в тихите моменти на споделеност, но преди това ела с нас, за да ти покажем петте емблематични софийски локации, които не са стандартни любовни спотове, но всъщност там всеки се е целувал и всеки е летял.

Мимас

Ако не си ял дюнер с обекта на любовните си мечти в три през нощта на Попа, просто не си живял. Момчетата от Мимас са виждали повече срещи и разлъки и от Наталия Симеонова, а любовните признания, откровения и красиви целувки са се случвали точно там, пред отворените им врати.

Дюнерът, където и да се намира той, е стопроцентов любовен спот,

до който отиваме освен с приятели и с официални половинки. А ако не ви е срам да се омажете до ушите, похапвайки вкусно един пред друг, значи вече сте в нова любовна фаза, в която определено можем да ви наречем много близки или съвършените половинки от едно цяло.

Спирка Вишнева

„Много легенди и романтика витаят около спирка „Вишнева“, започвайки с това, че къщичката е била изградена като ловна хижа за цар Борис III и подарена от съпругата му – разказва Росина Тодорова от компания „Столичен електротранспорт“. – Затова и на покрива ѝ има капандури, през които царят е ловувал. Мълви се също, че сестра му се срещала там с млад кавалерист. Но най-вероятната истина е, че спирката е била изградена при удължаването на трамвайната линия.“ Тази и още много истории витаят в едно от най-красивите места в столицата. Трамвайната спирка „Вишнева“ е идеалното място, ако искаш да поканиш някого на нестандартна първа среща. Кажи ѝ, че ще я чакаш там, и обещаваме – ако слезе с рокля на цветя от трамвая на залез-слънце, няма да си виждал по-красиво нещо някога.

Народен/Кристал

Да пиете бира до 5 сутринта на някоя пейка и да не можеш да спреш да гледаш косите ѝ, очите ѝ, плавните ѝ движения с пръсти. Да отскачате през час само за още бира или дъвки, или бонбони, или шоколад. Да идват хора, да си тръгват, фонтаните да шумолят с акордите на гласа ѝ. Да осъмвате с пияните, с лудите, с шахматистите.

Да се гмуркате в изгреви, да се чакате там отново и отново,

да познавате всички актьори, бармани, поети по пейките, по тревата и под дърветата. Който не се е влюбвал поне веднъж в магичното пространство на градинката Кристал или пред Народния театър, едва ли е разбрал какво е истински летеж. Чист и неподправен като софийска пролетна нощ.

Копитото

Да се качите с компания през нощта и да гледате светлините над цяла София от Копитото е вечна класика за всеки, който живее в любимата ни София. Истината обаче е, че точно тази гледка е един от най-любовните спотове в града ни, който е далеч извън клишето.

Тук със сигурност са се целунали за пръв път много двойки,

а безброй момичета са получили сваляне на тонове звезди. Ако мислиш, че е свежа, готина и непринудена – доведи я. Нависоко, любовта винаги се случва по-лесно.

Автобус 280

Значи, по-близки с никого не сме си били, както в пиков час с всички пътници в автобус 280. Тук толкова неволни прегръдки, докосвания и облягания са ставали, че официално го обявяваме за едно от най-тъчъбъл местата в София. Срещнеш ли се с някого в 280 и седнеш ли неволно в него, знай, че това ще е любов за цял живот и определено Купидон се е намесил. Извън шегата – софийският градски транспорт е събирал повече хора и от Световното 94-та и е бил причина да се срещнат много двойки.

Знаем за приятели, които се влюбили от пръв поглед в Петицата трамвай

и сега на всяка тяхна годишнина си правят едно ритуално возене – от първата до последната спирка, за да празнуват любовта си. Ако го поканиш да те изпрати до вкъщи или просто да поседи с теб до дългия път към дома, вярваме, че това е любов и нищо друго.

А ти имаш ли твой любовно/нелюбовен софийски спот, който не е стандартно романтичен за повечето хора, но ти го намираш за очарователен? Кажи ни в коментарите в социалните мрежи и не забравяй – празнувай тази прекрасница любовта по твоя уникален начин. Тя си е твоя и ничия друга!

За още от същото – виж София: любовта, без която не можем

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *