Top Chefs stories: Канабис кралицата Андреа Дръмър

Представяме ви момичето, което започна да готви с канабис и целия гурме свят припадна в краката ѝ

0 коментара Сподели:

Новата година вече е тук, а ние мислим, че имаме нужда от стабилна доза вдъхновение.

Ето защо съчетаваме двете ни любими неща – храна и изумителни истории за успех –

и започваме нова мини рубрика, в която ще ти разкажем за невероятната съдба на трима топ готвачи, които не просто са превърнали живота си в уникално преживяване, но са издигнали перфектния вкус на вселенски висоти. От гетата на Бронкс, през консерватизма на Ренесанса до съдба, напомняща „Беднякът милионер“ – тези личности са успели да се изкачат на звездния небосклон на космическата кухня. Те са топ шефове на ресторанти със звезди Michelin, те са стигнали до върха по впечатляващ начин и именно те преспокойно могат да бъдат герои на касов филм, защото пътят им е невероятен. Виж първия ни герой в тази рубрика – нашата любима канабис кралица Андреа Дръмър, но преди това задължително гласувай за любимите си заведения в София и Пловдив на awards.goguide.bg! Както знаеш през 2023 за осми път ще празнуваме Go Guide Food & Drink Awards заедно с всички номинирани, приятели, партньори и съмишленици на медията. Връчваме ценните статуетки, отбелязващи победа в една от 22­те категории, на 23 февруари, като преди това номинираните страхотни барове, ресторанти и клубове очакват твоя глас, за да ги подкрепиш. Давай смело!

От църквата и Ritz до зелените мъфини

Малката Андреа проплаква за пръв път в един от най-дъждовните дни, който родният ѝ Форт Лодърдейл, Флорида, е виждал. С абаносова кожа и непокорна коса, която майка ѝ от малка започва да сплита на впечатляващи дълги плитки, тя дълго се колебае с какво да се занимава. Решението идва някак от само себе си малко след завършване на гимназия, когато Дръмър посещава легендарното Le Cordon Bleu в Пасадена.

Именно там разбира, че храната и откриването на перфектния вкус ще е нейно призвание.

Само подсказваме, че до този момент бъдещата канабис кралица изобщо не е докосвала, нито се е сблъсквала с марихуана по какъвто и да било начин. Също напомняме, че Съединените американски щати определено са страна на контрастите, като такова е и отношението към марихуаната. В някои щати тя е незаконна, в други употребата ѝ е разрешена за медицински цели, а в трети е позволена и за така наречените „развлекателни цели“ на лица над 21-годишна възраст.

Това бързо разбира и нашето момиче, когато за първи път се премества в Лос Анджелис. Там тя работи за адвокат, който употребява марихуана всеки ден – преживяване, което променя мнението ѝ за тази субстанция изобщо. По същото време Андреа готви в Ritz-Carlton в Лос Анджелис, работи за Томас Келър и при топ шеф-готвача Нийл Фрейзър в Redbird. Изявява се и в кухнята на Vibiana в Лос Анджелис.

Следва преместване в Калифорния и нов сблъсък с канабиса.

Отношението на Андреа към него окончателно се оформя, когато се запознава с марихуаната за медицинска употреба, предписана на дъщерята на нейна близка, диагностицирана с мозъчен тумор. Именно тогава настоящият ѝ бизнес партньор предизвиква Андреа, като ѝ дава няколко листа с марихуана и я кара да измисли какво може да се сготви с тях. Така бъдещата канабис кралица прави масло, което служи за основа на мъфини, а след това измисля цяло меню и приказката малко по малко започва.

Първият канабис-шеф в историята

Андреа иска да повиши културата относно канабиса и за целта организира поредица за популярната аудио платформа Breaking Bread. В нея хора от различни индустрии опитват 4- и 6-степенно меню, създадено от нея, като след това, докато са заедно на масата, те дават оценка за приготвеното. През 2012 г. създава и Elevation VIP Cooperative и започва да организира частни събития за канабис в Лос Анджелис. Андреа организира и румсървис със CBD меню за хотел James в Ню Йорк.

Малко по-късно се стига и до шедьовъра ѝ – ражда се Original Cannabis Cafe.

Той е първият по рода си канабис-ресторант, който е специализиран в приготвянето на храна с марихуана за онкоболни пациенти, хора, страдащи от Алцхаймер, депресия и други психични разстройства. Негов шеф естествено става Андреа Дръмър, която се превръща и в първия канабис-шеф в историята. Журналисти започват да я наричат „Жена, която ще остави следа“. Партньори на Дръмър в Cannabis Cafe първоначално са колективът за канабис Lowell Herb Co., но те се разделят с нашето момиче през 2019 г. и ресторантът остава изцяло неин, като тя го развива и го прави супер популярен.

Андреа написа и книгата Cannabis Cuisine: Bud Pairings of a Born Again Chef през 2017 г., която Nation’s Restaurant News определиха като забележителна. Дръмър печели и първия епизод от състезателната поредица за канабис кухня на Netflix – Cooking on High. Ресторантът на Андреа се намира в Западен Холивуд и е едно от най-желаните места за посещения в Лос Анджелис, а ние казваме, че историята на тази дама и особено мисията на Original Cannabis Cafe да предлага храна за хора с различни проблеми, за да им помогне за решаването или облекчаването им, си е с идеална цел по всички параграфи. Браво, момиче – идваме скоро!

За още от същото – виж Момчетата от Cosmos: звездни истории от ресторант с звезда “Michelin“ Trigo

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *