3 пленяващи филма за новото начало

За започването начисто и новите начала

0 коментара Сподели:

Началото на годината е време на равносметки, размисли и обещания.

Статистиките сочат, че повечето хора се заричат през предстоящите 12 месеца да тренират по-често, да се хранят по-здравословно, да спестяват повече и да отделят повече време за семейството и приятелите си. Е, ние сме си обещали да гледаме повече кино, затова започваме с три филма, посветени на новото начало, новите шансове и започването начисто.

I Origins

Тук новото начало е съвсем буквално, защото в основата на филма заляга темата за прераждането. Красивата любовна история пресича пътищата на двама привидно коренно противоположни души: обаятелната любителка на окултното Софи и прагматичния учен Иън. Любовта им е моментална, сякаш се разбират само с поглед. Години по-късно след тежка загуба Иън прави смайващо биологично откритие, което ще преобърне представите му за живота и смъртта

The Worst Person In The World

През изминалата година се вдигна доста шум около новата лента на Хоаким Триер. Това не е случайно, тъй като филмът се отличава с високи естетични, сценарни и режисьорски качества, а Ренате Рейнсве влиза дълбоко под кожата на главната героиня. Филмът проследява пътешествието ù в търсене на себе си и центриране на разнопосочния ù потенциал, като по пътя, разбира се, прекосява и кръстовището на любовта.

Three Colors: White

Цялата трилогия на Кешловски (Blue, Whitе и Red) е убийствена, но като говорим за започване начисто, вторият филм от триптиха удря право в десетката. В известен смисъл неговият герой преживява новия старт неколкократно в сюжета, като пътьом се натъква на самоубийствени богаташи, финансови измами, пътува в куфар и финишира със собственото си погребение. Финалът е повече от задоволителен, а след него можеш да си пуснеш и другите два Цвята.

Подкрепи любимите си заведения в София и Пловдив в Go Guide Food&Drink Awards

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *