Сериали на седмицата: четири сериала за паралелни вселени

Продукциите, които рушат прегради между световете

0 коментара Сподели:

Една от най-интригуващите основи за фантастичен сюжет несъмнено е концепцията за паралелните вселени, както добре доказа един от най-успешните филми на годината в световен план – Everything Everywhere All at Once. Една подобна история може да бъде развита още по-добре в рамките на поне няколко епизода и затова се заехме да разгледаме някои от най-добрите примери от света на стрийминг платформите. От наново нашумелия напоследък His Dark Materials до култовия Dark,

ето в кои алтернативни реалности посмяхме да прекрачим тази седмица:

His Dark Materials

Гледай сезон 4 всеки понеделник по HBO Max

Новият сезон на фантастичната поредица продължава да следи Лайра, Пан и Уил по предначертаната им пътека, като този път успяваме да надникнем дори в Земята на мъртвите, както и в много други невиждани до този момент паралелни светове. Земни и небесни сили се борят за надмощие, Магистериумът се заема с нови зловещи религиозно-научни експерименти, а залозите са по-високи от всякога.

Вече поотраснали, актьорите предоставят още по-богати на емоции изпълнения,

докато същевременно Рут Уилсън ни грабва с една прогресивно все по-човечна и състрадателна версия на госпожица Колтър. Финалът е на 26 декември, така че не го пропускай!

The Devil’s Hour

Гледай по Amazon Prime Video

Това определено е сериал, способен да завърже мозъка на възел, а наскоро с радост научихме, че през идната година предстои и нов сезон.

В центъра на сюжета застава Луси Чеймбърс, която мистериозно се буди всяка нощ точно в 3:33 след необясними сънища, силно напомнящи на дежавю.

Разкъсана между собствените си кошмари, въображаемите приятели на сина ѝ (които може би не са толкова въображаеми) и трудностите на професията си като социален работник, тя живее на ръба на реалността. Нещата стават още по-напечени, когато се оказва, че всичко това се случва под зоркия поглед на мистериозен сериен убиец с неясни намерения. Нищо не е такова, каквото изглежда, а дори спомените се оказват ненадеждни.

Loki

Гледай по Disney+

Ако по някаква причина си проспал премиерата през 2021, все още не е късно да скочиш в Disney+ и да се насладиш на този времепространствен екшън от вселената на Marvel.

Действията се развиват непосредствено след Avengers: Endgame и проследяват приключенията на алтернативна версия на Локи.

Чаровният злодей бива заловен и арестуван от затрупана в бюрокрация времева полиция и се оказва изправен пред съдбовен избор: или да посрещне съдбата си, или да съдейства на един от времевите агенти, Мобиус, в издирването на още по-коварен вариант на самия Локи. Сериалът умело балансира между хумора, екшъна, мистерията и научната фантастика, а по качества си съперничи единствено с WandaVision и Legion.

Dark

Гледай по Netflix

Въпреки че фокусът на култовия германски сериал е по-скоро върху пътуването във времето, не липсват алтернативни времеви линии, особено от втори сезон нататък. Би било безсмислено да се опитаме да опишем фабулата с няколко думи, особено предвид всичките оплетени времена, герои и роднински връзки. Ще ти кажем само следното: колкото и да не ти се четат субтитри, сериалът определено си заслужава гледането.

Какво е поръчвал най-много българинът през 2022?

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *