В София през уикенда: 17-19 ноември

Уикендът е "въртележка", режисирана от Уди Алън

0 коментара Сподели:

Това е един от онези уикенди, в които животът ти поднася френски макарон и не ти оставя избор да го изядеш или не. В графика ни са се наместили новият Уди Алън, чаено парти, фестивал на печивата и сладкишите, както и вино форум. Животът е хубав. Наздраве!

 

BRIC-A-BRAC TEA PARTY

СЪБОТА, COSMOS COWORKING CAMP, 11.00 – 19.00 ЧАСА

Годишното чаено парти на Bric-a-Brac ни е любимо. Веднъж, защото ни дава повод да си въобразяваме, че сме Алиси и шапкари, втори път, защото може да пием чай и да си говорим за порцелан и браунита така, сякаш нямаме проблеми в живота. Та това бягство от реалността е в cosmos и освен винтидж находките, които да отнесеш у дома, ще се радваш на кексчета от LUbakery и цветни композиции от NEA. Покани някого на чай, звучи далеч по-вълнуващо от просто "на кафе".

 

MISH-MASH SWEET FEST

СЪБОТА И НЕДЕЛЯ, МАЛКОТО НДК, 10.00 – 18.00 ЧАСА

Този уикенд Момичетата от града организират първия софийски фестивал на пекарството и сладкарството. Ако трудно можеш да си представиш нещо по-ароматно от прясно изпечено хлебче или по-вкусно от френски макарон и крафт шоколад, то сложи край на диетата (и без това няма смисъл да се хабиш предколедно) и отивай да опиташ от всичко. Следи събитието и за демонстрации и уроци от майстори пекари и сладкари някой нов трик, който да приложиш у дома, никога не е излишен.

 

ВРЪЗКАТА С ХРАНАТА

ПЕТЪК, УЛ. ИВАН ВАЗОВ 38, 18.00 ЧАСА

Ако за теб храненето не е просто механично нагъване на сухари, то може би имаме нещо подходящо за петъчната ти вечер. В hOUR SPACE на ул. „Иван Вазов“ 38 ще се случи среща, на която храната ще се разгледа в контекста на психологията. „Загубата на контрол по отношение на храната обикновено е сигнал за затруднения в контакта с околната среда, в осъзнаването и владеенето на нуждите или трудности при възприемането на себе си“, казва гостуващият психолог Мария Атанасова, а по време на срещата ще бъдат засегнати и темите за основните хранителни разстройства.

 

DIVINO TASTE 2017

ПЕТЪК, СЪБОТА И НЕДЕЛЯ, НДК

Най-голямото изложение на български вина е този уикенд в НДК. Цифрите 70 (изби) и над 500 (вина) едновременно ни респектират и екзалтират. Отбий се както за да опиташ най-вълнуващото от родното винопроизводство, така и да си вземеш за вкъщи, ей така, защото е хубаво и защото е наше. Ако пък искаш да се хвърлиш в дълбокото или интересът ти към виното минава отвъд изпиването му, можеш да се включиш в някой от майсторските класове.

 

КИНОМАНИЯ 2017

ПЕТЪК, СЪБОТА И НЕДЕЛЯ, НДК И ДР. ЛОКАЦИИ

Ако играех на асоциации, всеки път, когато някой кажеше „Киномания“, щях да казвам „нов филм на Уди Алън“. И при тази фестивалът идва с новото заглавие от всеобщия любимец – „Въртележка“. То е част от специална петък вечер в НДК, в рамките на която ще можеш да видиш още новия филм на Гийермо дел Торо „Формата на водата“.  „Въртележка“ е от 18.30, „Формата на водата“ от 20.30 часа, а ти със сигурност нямаш по-вълнуваща концепция как да прекараш студената петъчна вечер.

Ако се чудиш какви са ползите по излизането през уикенда, можеш да видиш тук.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *