Кино равносметка: фаворитите на 2022

3 от най-добрите филми, които гледахме през 2022

0 коментара Сподели:
Everything Everywhere All at Once

И тази година ни зарадва с немалко качествени заглавия във всички жанрове – от комедия до трилър и всичко по средата.

Да селектираме само три от десетките великолепни продукции е нелека задача, затова пък сме ти подбрали асортимент от разнообразни стилове и настроения.

Така или иначе 2022 година още не е свършила и имаме какво да очакваме до самия ѝ край, а дотогава ти препоръчваме да наваксаш с някои от най-запомнящите се филми на годината.

Three Thousand Years of Longing

Three tousand years of longing

С готовност хукваме на кино веднага, щом видим Тилда Суинтън в актьорския състав, и никога не оставаме разочаровани. Този път тя си партнира с Идрис Елба, а сюжетът левитира между фентъзи, магически реализъм и философска драма. Суинтън е щастлива в самотата си жена, която се сдобива с джин в бутилка – не от алкохолните, а от изпълняващите желания. Какво обаче може да иска човек, който има всичко необходимо? Отговорът е ясен. Започва с „Л“.

Everything Everywhere All at Once

Everything Everywhere All at Once

Как бихме могли да опишем такова щуро приключение? Лентата произлиза от умовете, родили Swiss Army Man (2016) – Даниъл Куан и Даниъл Шайнър, а наративът е толкова забавен и майсторски изплетен, че е трудно да го разплетем в няколко изречения. Препоръчваме ти да се хвърлиш в дълбокото без никакви очаквания и предварителни знания за съдържанието. Само едно ще ти кажем: повече никога няма да погледнеш на кренвиршите по същия начин.

Pearl

Pearl

Знаем, че хорърът не е за всекиго, но новият филм на Тай Уест надскача всякакви жанрови граници. Pearl не прилича на нищо, правено досега. Удивителната кинематография с наситените основни цветове, картинните композиции и умело постигнатата динамика резонират перфектно с ненадминатото изпълнение на Миа Гот. Смеем да твърдим, че за тази роля тя заслужава най-големите световни признания за актьорско майсторство, особено за 7-минутния си монолог.

А в нашия си филм, YVA и Молец пуснаха ново видео и парче, което е лудница.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *