3 технологични функции, които ти помагат в ежедневието

Смарт часовниците подобряват живота ни само като ги носим. Виж как:

0 коментара Сподели:

Ех, колко щеше да е хубаво, ако имаше устройство, което винаги да е с нас, но в същото време да не заема място и да е полезно, да ни помага да живеем по-пълноценно. Всъщност има и днес ще си поговорим за два смарт часовника, които могат да ни научат на някои нови за нас неща. Ето три начина, по които Samsung Galaxy Watch5 и Watch5 Pro подобряват ежедневието ни, без да се налага да си мръднем пръста

… или китката в този случай.

Прецизно проследяване на жизнените процеси

Всички знаем, че смарт часовниците могат да измерват пулса ни, затова днес ще те науча на нов номер, с който да извлечеш повече полза от тази функция. Готино е да можем да видим с колко удара в минута тупти сърцето ни – така ни става ясно, че сме живи, но ако искаш да преминеш на следващото ниво, можеш да зададеш най-ниска и най-висока стойност, при които устройството да ти изпраща известие. Така следващия път на пътеката във фитнеса ще разбереш, че може би е добре малко да намалиш темпото, ако часовникът изпише ВНИМАНИЕ! ПУЛС 160.

Кръвното налягане е не по-малко важно и ако си човек, който има склонност да попада в една от двете крайности, представи си колко по-удобно е часовникът на китката ти да предупреждава при аномалии, отколкото да си носиш апарат за кръвно в чантата. Възможността на устройствата от Galaxy Watch5 серията да изработват eлектрокардиограми може да се окаже в помощ и да ти даде индикация за потенциален проблем (това не отменя посещението на лекар и медицинските изследвания), а също така има и опция за проверяване нивото на кислорода в кръвта.

Предвид колко е стресиращо ежедневието в днешно време, стресметърът може да ни даде една добра представа за това кога колко се напрягаме и така да разберем кои дейности да намалим и кои да увеличим

Това са само част от стойностите, които не може да пресметнем сами, и технологията ни идва на помощ.

Сладки сънища

Всеки от нас е имал етап от живота си или може би дори в момента се бори с недостиг на сън. Причините може да са най-различни: матракът не е удобен, възглавницата не е удобна, твърде е топло, твърде е студено, времето не стига или просто не си morning person. В по-натоварените периоди е важно да знаем кога не сме се наспали, но все пак имаме достатъчно часове почивка, за да функционираме нормално, и кога е време да започнем да лягаме по-рано, защото организмът ни започва да се пречупва под напрежението.

Тук на помощ идва режимът за проследяване на съня.

За щастие Samsung Galaxy Watch5 часовниците са леки, удобни и не би трябвало да създават дискомфорт при спане с тях. В най-лошия случай може да имаш нужда от няколко вечери, за да свикнеш, ако никога не си спал с часовник. Повярвай, заслужава си да преминеш през този период на нагласа, защото дивидентите след това са неоспорими.

На сутринта получаваш подробна разбивка на съня, който, както знаем, е цикличен процес. Ще видиш колко часа си спал общо, колко от тях са били дълбок сън, колко са били лек, влизат ли в нормата резултатите ти и как изглеждат, сравнени с тези на други потребители. Може да се окаже, че мислиш, че не спиш достатъчно, а истината да е, че показателите са прекрасни. Другата крайност е да откриеш, че има върху какво да работиш и да започнеш процеса по подобряване на спането си, а часовникът ще ти помогне с препоръки, изготвени специално за твоя случай.

А знаеш ли от какво е съставено тялото ти?

Една уникална функция, която ще откриеш в Galaxy Watch5 серията, е да разбереш от какво и по колко се съдържа в тялото ти. Не, нямам предвид атоми и молекули, а стойности като: % телесни мазнини, костна маса, мускулна маса, вода и още. За да направиш измерването, избираш Body Composition апликацията, след което поставяш два пръста върху бутоните на часовника, които изпълняват ролята и на сензори.

След кратък престой в това положение ще получиш подробна разбивка на гореспоменатите компоненти и къде се намират твоите резултати спрямо нормата.

Ако не останеш доволен от стойностите и имаш желание да ги промениш, смарт часовниците предлагат куп спортни режими, които не само ще проследяват, записват, съхраняват и анализират тренировките ти, но и предлагат обратна връзка и наставления. Смея да твърдя, че трудно ще намериш занимание, което да не присъства в библиотеката от активности, така че дерзай смело.

Може да си поставяш цели, били те да пиеш повече вода, да гориш повече калории или да постигаш определени резултати по време на тренировките, и устройствата от Samsung Galaxy Watch5 серията ще ти помагат да прогресираш с времето и няма да пропускат да те поощряват, когато покориш нов връх.

Go Guide’s House of X-Mas: нашето голямо лудо коледно парти

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *